У Сумах комунальники “насмітили” на 48 мільйонів грн facebook.com/dei.sumy

У Сумах комунальники “насмітили” на 48 мільйонів грн

Катерина Бєлоусова

На відкритому ґрунті знаходяться залишки дорожнього покриття, вуличного змету, опалого листя та ТПВ

У Сумах КП "Шляхрембуд” систематично звозило відходи та рослинні рештки на земельну ділянку поблизу так званого Безіменного озера, що спричинило  засміченням трьох земельних ділянок сукупною площею 3380 м2 на 47 974 596 гривень.

Порушення виявили під час позапланової перевірки завдяки зверненню громадянина, повідомляє Держекоінспекція у Сумській області у Facebook.

Заявник повідомив, що техніка із маркуванням "Шляхрембуд" систематично звозить відходи на територію, розташовану за магазином по вул. Героїв Крут, 17.

У присутності посадових осіб підприємства при обстеженні території факти несанкціонованого розміщення відходів підтвердилися. На відкритому ґрунті знаходилися залишки дорожнього покриття, вуличного змету, опалого листя та твердих побутових відходів.

facebook.com/dei.sumy

facebook.com/dei.sumy

facebook.com/dei.sumy

“Даний факт є грубим порушенням  вимог ст.ст. 17, 33 Закону України "Про відходи", ст. 46 Закону України "Про охорону земель", ст. 55 Закону України "Про охорону навколишнього природного середовища"”, – зазначено в матеріалі.

ДЕІ пред’явила КП "Шляхрембуд" СМР претензію про добровільне відшкодування повної суми заподіяних збитків та направила матеріали з ознаками кримінального порушення до органів прокуратури.

"На даний час вирішується питання, щодо призначення експертизи, яка спростує або підтвердить факт забруднення, а також факт завдання збитків. Лише після висновків експертів ми зможемо прийняти якесь процесуальне рішення", – зазначили у прокуратурі, передає “Суспільне”.

Також в матеріалі пояснили, що, якщо експерти підтвердять засміченя, то прокуратура оголосить підозру і буде суд, а ні – провадження буде закрито.

Нагадаємо, суд змусив сумських аграріїв сплатити мільйонні збитки.

Як повідомляла ЕкоПолітика раніше, в Україні можуть у рази збільшити штрафи за сміття: президент Зеленський зробив перший крок.

Читайте також
У Івано-Франківській області будуть ловити на гарячому тих, хто викидає сміття на природі
У Івано-Франківській області будуть ловити на гарячому тих, хто викидає сміття на природі

Будуть вживати жорсткі заходи, аби надалі порушникам не вдавалося безкарно засмічувати прибережну зону

У Житомирі екологічні інспектори виявили стихійне сміттєзвалище
У Житомирі екологічні інспектори виявили стихійне сміттєзвалище

Ліквадація сміттєзвалищ належить до повноважень місцевих органів влади

На Тернопільщині з сільради планують стягнути понад 5 млн грн через забруднення земель
На Тернопільщині з сільради планують стягнути понад 5 млн грн через забруднення земель

Виявлено стихійне сміттєзвалище на території громади