У США розробили дешеву технологію неелектричного виробництва водню shutterstock

У США розробили дешеву технологію неелектричного виробництва водню

Катерина Бєлоусова

Процес eXERO TM допоможе у декарбонізації та підвищенні стійкості світового енергетичного ринку

У США компанія Utility Global винайшла першу в галузі технологічну платформу неелектричного електролізу для перетворення недорогого водню Net Zero.

Компанія планує використовувати процес eXERO для палива наступного покоління, екологічно чистих хімікатах, стійкій металургійній та нафтопереробній промисловості, повідомляє H2 View.

В Utility Global зазначили, що процес eXERO TM (Electroless Coupled Exchange Reduction Oxidation) є кроком вперед у декарбонізації та підвищенні стійкості світового енергетичного ринку. Ймовірно, компанія рухатиметься до комерціалізації платформи в різних лінійках продуктів.

“Utility Global є інноватором у галузі екологічно чистого водню”, – йдеться в матеріалі.

Запатентований процес eXERO TM є першим випадок, коли процес електролізу з нульовим споживанням електроенергії перетворює стійкі потоки відходів безпосередньо у високочистий, недорогий водень.

Процес досягається видаленням зовнішнього електричного кола з електролізера та натомість керуванням реакцією за допомогою надпотенціалу (напруги), який існує між різними складами газу.

Подібно до звичайного твердооксидного електролізера, вода відновлюється на катоді до іонів водню та кисню. Потім іони кисню переносяться через електроліт, що проводить іони кисню. Однак, на відміну від звичайного електрохімічного реактора, електрони переносяться через електропровідну фазу всередині електроліту, а не через зовнішнє коло.

Нагадаємо, міністерство енергетики США (DOE) опублікувало повідомлення про наміри щодо фінансування регіональних центрів чистого водню (H2Hubs) на $8 мільярдів по всій країні.

Як повідомляла ЕкоПолітика раніше, в Нідерландах Shell планує побудувати найбільший в Європі завод із виробництва “зеленого” водню Holland Hyrdoge, що вироблятиме 60 000 кілограмів водню на день.

Читайте також
США витратить $750 мільйонів на виробництво зеленого водню
США витратить $750 мільйонів на виробництво зеленого водню

Це допоможе досягти мети щодо зменшення вартість виробництва зеленого водню до $1 за кілограм

Австралія інвестує $92 мільйонів у будівництво потужного центру зеленого водню
Австралія інвестує $92 мільйонів у будівництво потужного центру зеленого водню

Центр введуть в експлуатацію орієнтовно у середині 2028 року

США випробують водневу технологію скорочення металургійних викидів на 90%
США випробують водневу технологію скорочення металургійних викидів на 90%

Фінансування виділили в рамках масштабної програми декарбонізації промисловості на $171 мільйон