У США обмежують вміст "вічних" хімікатів у водопровідній воді Pexels

У США обмежують вміст "вічних" хімікатів у водопровідній воді

Єлизавета Волкотруб

Уряд виділив 1 млрд $ на покриття витрат

У США вперше встановлюють загальнодержавні обмеження на вміст кількох шкідливих хімікатів (PFAS), які були виявлені у водопровідній воді по всій країні.

Про це повідомляє BBC.

Уряд розробив правило, яке вимагає від місцевих органів влади видалити шість видів хімічних речовин із систем водопостачання.

Зазначається, що мільйони американців, ймовірно, споживають воду, забруднену пер- та поліфторалкільованими речовинами (PFAS), які викликають різноманітні проблемами зі здоров’ям.

Місцевим муніципалітетам надається три роки для моніторингу хімічних речовин у своїх системах водопостачання. Якщо виявлено шкідливі рівні "вічних" хімікатів, влада має п'ять років, щоб зменшити кількість PFAS у воді.

Агентство США із захисту довкілля (EPA) зазначило, що нові правила гарантують американцям зменшення шкідливого впливу на здоров'я.

"Забруднена PFAS вода завдавала шкоди громадам по всій країні вже надто довго. Сьогодні ми з гордістю завершуємо цю важливу частину нашої дорожньої карти, і таким чином рятуємо тисячі життів та допомагаємо нашим дітям вирости здоровішими", — сказав адміністратор EPA Майкл Ріган.

У EPA повідомляють, що практично кожен рівень впливу PFAS є небезпечним. Крім раку, ці хімічні сполуки можуть викликати різні проблеми у репродуктивній системі, зниження імунітету, астму та захворювання щитовидної залози.

Як повідомляла Екополітика раніше, комітет сталого розвитку та планування Національної асамблеї Франції 27 березня одноголосно прийняв законопроєкт про боротьбу з "вічними" хімікатами (PFAS).

Теги: ,
Читайте також
Міндовкілля почало розробку правил поводження з відходами, що містять азбест
Міндовкілля почало розробку правил поводження з відходами, що містять азбест

У 67 країнах світу заборонили використання азбесту

У Франції прийняли законопроєкт про боротьбу з небезпечними хімікатами
У Франції прийняли законопроєкт про боротьбу з небезпечними хімікатами

Очищення від "вічних" хімікатів коштуватиме Європі 238 мільярдів євро на рік

Німецькі вчені намагаються замінити нафту на цукор при виробництві поролону
Німецькі вчені намагаються замінити нафту на цукор при виробництві поролону

Наразі на підприємстві виробляють 0,5 тонни такого аніліну на день