У Сінгапурі зменшують кількість харчових відходів шляхом перерозподілу їжі greenqueen.com.hk

У Сінгапурі зменшують кількість харчових відходів шляхом перерозподілу їжі

Катерина Бєлоусова

Перерозподіл 400 кг їжі дозволив уникнути 1700 кг викидів CO2 і заощадити понад 295 000 літрів води

У Сінгапурі онлайн-магазин Pandamart Singapore уклав партнерство з додатком Olio щодо безкоштовного перерозподілу непроданої їжі для боротьби з харчовими відходами.

Через додаток громадам пропонується будь-яка їжа Pandamart з незначними дефектами, або у якої закінчується термін реалізації, повідомляє Green Queen.

Партнерство почалося у грудні 2021 року, коли  у місті Лева було передано майже 400 кг їжі. Це дорівнює 900 стравам на 180 сімей. У березні до ініціативи долучилися ще 2 магазина Pandamarts. Платформа, що належить Foodpanda, сподівається, що всі 15 магазинів будуть залучені до програми до кінця 2022 року.

Всі товари забирає один з "героїв харчових відходів" перш ніж завантажити їх у додаток для безкоштовного збору, де користувачі подають запит на отримання.

400 кг їжі, що вже перерозподілили, надходить з одного місця в Pandamart, що, за розрахунками компанії, дозволило уникнути 1700 кг викидів CO2 і заощадити понад 295 000 літрів води. 

Понад 100 000 громадян Сінгапуру вже користуються Olio, діляться надлишками їжі та непотрібними непродовольчими товарами. 

Більше половини всіх списків продуктів, доданих до Olio в країні, збираються протягом півгодини. 

"Сінгапурці прагнуть перейти на безвідходний спосіб життя, і результати випробувань Pandamart є чудовим свідченням цього. Ми неймовірно раді розвивати це новаторське партнерство, щоб підтримати якомога більше людей і підприємств та уникнути харчових відходів", – сказала Тесса Кларк, генеральний директор і співзасновник Olio.

У Сінгапурі харчові відходи є одним з основних потоків відходів. Вони є серйозною перешкодою для розвитку  сінгапурського генерального плану Zero Waste. Проте ініціатива дозволяє не відправляти їстівну їжі на звалище.

Лора Кантор, директор з маркетингу та стійкості Foodpanda Singapore, розповіла, що хоч компанія намагається забезпечити поставки так, щоб вони користувалися попитом, утворюється надлишок їжі, який не буде проданий.

"Замість того, щоб викидати їх, ми можемо зменшити кількість харчових відходів, перерозподіливши їх, і наше партнерство з Olio дозволяє нам легко та ефективно це робити. Зведення до мінімуму харчових відходів є одним із ключових стовпів, які формують нашу програму сталого розвитку в Foodpanda, і ми прагнемо відігравати більшу роль у підтримці плану Сінгапуру щодо того, щоб стати нацією без відходів", – пояснила вона.

В матеріалі також зазначили, що не тільки Сінгапур активно намагається боротися зі своїми харчовими відходами. Так у США кафетерії Google намагаються вжити заходів, щоб зменшити ймовірність марнотратства. 

Окрім того, у Великобританії некомерційна організація Wrap, яка займається екологічною освітою, провела дослідження щодо зв’язку між свіжими продуктами в пластиковій упаковці та рівнем харчових відходів. Висновки стверджують, що продаж товарів розсипчастими, без упаковки взагалі, з вилученим терміном зберігання, дозволив би заощадити понад 10 200 тонн пластикових відходів і врятувати 100 000 тонн їжі від недоїдання за 18 місяців періоду дослідження.

Нагадаємо, дослідження Driven to Waste показали, що майже 40% їжі у світі залишається неспожитою.

Як повідомляла ЕкоПолітика раніше, на свята українці викидають харчів на 1 млрд гривень.

Читайте також
Визначили ТОП-40 найбільш екологічних міст світу
Визначили ТОП-40 найбільш екологічних міст світу

Рейтинг очолило шведське місто Гетеборг

Україна виконала євроінтеграційні екозобовʼязання на 80%
Україна виконала євроінтеграційні екозобовʼязання на 80%

У 2023 році в Україні прийняли 5 євроінтеграційних екологічних законів

ТОП-10 українських компаній, які впроваджують зелені проєкти
ТОП-10 українських компаній, які впроваджують зелені проєкти

У Вінниці підприємства встановили понад 10 МВт потужностей сонячних електростанцій для власних потреб

Бучанська школа стала єдиним еко-сертифікованим освітнім закладом в Україні
Бучанська школа стала єдиним еко-сертифікованим освітнім закладом в Україні

Заклад збудований за сучасними будівельними нормами з урахуванням вимог стандартів енергоефективного зеленого будівництва