У Шацькому нацпарку спіймали на гарячому чорного лісоруба shutterstock

У Шацькому нацпарку спіймали на гарячому чорного лісоруба

Катерина Бєлоусова

Порушнику загрожує штрафу або арешт на 6 місяців

На Волині у Шацькому національному природному парку поблизу села Острів’я працівники лісгоспу виявили чорного лісоруба, який зрізав дерева бензопилою.

Порушником виявився  49-річний житель Ковельського району, повідомляє Головне управління Національної поліції у Волинській області.

Зазначається, що на місце прибули співробітники любомльської поліції. З місця події поліцейські вилучили бензопилу, зрізи пнів та зрізані дерева.

vl.npu.gov.ua

“За цим фактом слідчі відомості внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 246 Кримінального кодексу України. Мова йде про незаконну порубку лісу”, – розповіли у повідомленні.

У пресслужбі підкреслили, що чорному лісорубу загрожує покарання у вигляді штрафу або арешту на строк до шести місяців, або до трьох років обмеження чи позбавлення волі. Досудове розслідування триває.

vl.npu.gov.ua

Нагадаємо, на Волині в лісі поблизу біля дороги на в'їзді в смт Шацьк виявили стихійне звалище з медичними препаратами та побутовим сміттям, зокрема пластиковими пляшками, посудом та іншими відходами.

Як повідомляла ЕкоПолітика раніше, у Чернівецькій області поліцейські повідомили про підозру у вчиненні кримінального правопорушення начальнику однієї з залізничних станцій, який самовільно знищив дерев на понад 1 мільйон гривень. 

Читайте також
На Запоріжжі судитимуть озброєне злочинне угруповання “чорних лісорубів” 
На Запоріжжі судитимуть озброєне злочинне угруповання “чорних лісорубів” 

Майже півтора року вони знищували захисні насадження на території Запорізького району

“Парк у Роздолі цінніший за палац”, – іноземні арбористи
“Парк у Роздолі цінніший за палац”, – іноземні арбористи

Обстеження дерев пам’ятки садово-паркового мистецтва профінансував Фонд Семена Обломея, загиблого українського захисника, який мріяв стати арбористом та доглядати за деревами в містах України

У Львівській області за 2 місяці висадили понад 5 млн дерев
У Львівській області за 2 місяці висадили понад 5 млн дерев

Органи місцевого самоврядування також долучилися до озеленення територій