У "Мівіні" прибрали пакетик з олією. Фотофакт Shutterstock

У "Мівіні" прибрали пакетик з олією. Фотофакт

Зоряна Бердник

Планується, що до 2025 року упакування всієї продукції Nestlé буде придатним для повторного використання або перероблення

Компанія Nestlé змінила рецептуру вермішелі швидкого приготування "Мівіна" – тепер у пачці немає пакетика з олією, а замість пальмового стеарину у вермішель на етапі виробництва додають соняшникову олію.

Як повідомляє портал MMR, рецептуру змінили, щоб зменшити використання пластику, а також задля розвитку агровиробництва й сталого розвитку локального сільського господарства.

Так, замість пальмової олії, пластиковий пакетик з якою традиційно клали в пачку вермішелі, під час виробництва "Мівіни" використовують соняшникову олію українського виробництва. Тому потреба в додатковому пластику відпаде. З одного боку, це зробить приготування вермішелі ще більш зручним для споживачів, а з іншого – дасть змогу зменшити використання пластику.

За підрахунками компанії, відмова від пакетика з олією в "Мівіні" сприятиме зменшенню використання пластику на 24,5 тонни на рік.

Також зазначається, що Nestlé в Україні продовжує розвивати ініціативу "Господар" – програму підтримки українських фермерів. Компанія використовуватиме інгредієнти найвищої якості для виробництва вермішелі "Мівіна", а саме — спеціальні сорти пшениці, спеції та соняшникову олію українського виробництва. Тож перевагою нової рецептури для українців стане більш насичений смак готового продукту.

Крім того, запевняють, що використання соняшникової олії замість пальмової зменшить кількість насичених жирів у вермішелі на 80% та загальну жирність продукту на 20%.

За прогнозами, до 2025 року упакування всієї продукції Nestlé буде придатним для повторного використання або перероблення.

Раніше ЕкоПолітика писала, що в Японії випустили їстівні чашки, щоб скоротити використання пластику. Автори ініціативи впевнені, що це один із дієвих методів протидії зміні клімату.

Читайте також
Українці скоротили використання пластикових пакетів на 40%
Українці скоротили використання пластикових пакетів на 40%

В деяких мережах супермаркетів продажі біорозкладних пакетів у 2022 році зросли в 13-15 разів

З Українських супермаркетів остаточно зникнуть пластикові пакети
З Українських супермаркетів остаточно зникнуть пластикові пакети

Поширення біорозкладних пакетів сприятиме розвитку компостування в Україні

Львівські екоактивісти розповіли, як біорозкладні пакети можуть спростити життя
Львівські екоактивісти розповіли, як біорозкладні пакети можуть спростити життя

Збір у біорозкладних пакетах полегшує і здешевлює вивіз органічних відходів

Альтернатива пластиковим пакетам у “Сільпо” викликала обурення екоактивістів. Фото
Альтернатива пластиковим пакетам у “Сільпо” викликала обурення екоактивістів. Фото

Нові пакети складаються з матеріалу, який схожий на одноразові маски та одноразові простирадла для косметичних та медичних кабінетів