У “Метінвест” розповіли про особливості будівництва саркофагу над ЧАЕС Shutterstock

У “Метінвест” розповіли про особливості будівництва саркофагу над ЧАЕС

Людмила Гончаренко

Загальна вартість будівництва об'єкта "Укриття" становить близько 2,1 млрд доларів

Компанія "Метінвест" допомогла побудувати найбільшу в світі пересувну сталеву конструкцію – об'єкт "Укриття" на Чорнобильській АЕС. Реалізація проекту проходила з певними складнощами і викликами, які вдалося успішно подолати.

Про особливості будівництва саркофагу над ЧАЕС розповів директор з продажу компанії "Метінвест" Дмитро Ніколаєнко в ефірі програми "Сьогодні ранок вихідний" на телеканалі "Україна 24".

"Метінвест" дуже пишається тим фактом, що нам вдалося взяти участь у будівництві даного об'єкта, зробити свій внесок у вигляді поставок високоякісної сталі, яку зробили металурги комбінату "Азовсталь", і прокатали частину цього обсягу на комбінаті "Азовсталь", а частину прокатали на нашому італійському заводі", – розповів експерт. 

Ніколаєнко додав, що для будівництва такого об'єкта була потрібна дуже чиста сталь зі зниженим вмістом сірки і фосфору, а ще вона мала бути високоміцною, аби витримувати агресивне середовище. 

"Наші металурги з успіхом впоралися з цим завданням і взяли участь у будівництві об'єкта", – зазначив Ніколаєнко.

За словами представника “Метінвесту”, загальна вартість будівництва об'єкта "Укриття" становить близько 2,1 млрд доларів.

Новий об'єкт "Укриття" в Чорнобилі, зведений над зруйнованим четвертим енергоблоком – це найбільша в світі пересувна споруда, площа її даху – більше десяти футбольних полів. За оцінками експертів, вироблений ядерний щит має запас міцності на 30 років.

Нагадаємо, ЕкоПолітика писала про те, що група "Метінвест" планує посилити екологічну модернізацію та почати виготовляти "зелену сталь".

Читайте також
Світ відзначає 38-мі роковини аварії на Чорнобильській АЕС
Світ відзначає 38-мі роковини аварії на Чорнобильській АЕС

Наразі Чорнобильська зона стала найбільшим природним заповідником України