У Мексиці з кісточок авокадо виготовляють біопластик: процес виробництва зафільмували biofase.com.mx

У Мексиці з кісточок авокадо виготовляють біопластик: процес виробництва зафільмували

Країна відома як найбільший виробник авокадо в усьому світі

Мексиканська компанія BioFase виготовляє одноразовий посуд із біорозкладаного пластику, зробленого з кісточок авокадо. Серед продукції, що випускається – одноразові столове приладдя і трубочки, які розкладаються протягом 240 днів.

Компанію заснував 2013 року інженер-біохімік Скотт Мунгія, йдеться в сюжеті Business Insider. Упродовж півтора року він вивчав властивості манго й авокадо та, зрештою, з’ясував, як "витягти" молекулярну сполуку із "серця" другого фрукту, щоб потім отримати біополімер, якому може бути надана будь-яка форма.

Домігшись бажаного результату, дослідник запатентував процес. Тоді ж створив компанію Biofase і відкрив завод із виробництва сировини в Морелії – столиці мексиканського штату Мічоакан, основним джерелом прибутку якого є, зокрема, вирощування авокадо.

За даними Mexico Daily News, для виливання біорозкладного посуду компанія здатна переробляти 15 тонн насіння авокадо на день. Технологія розв’язує проблему сільськогосподарських відходів і водночас щораз більших обсягів пластикових відходів, що накопичуються на звалищах, у річках і океанах.

Органічний пластик з авокадо розкладається за 240 днів, тоді як пластику на основі видобувного палива на це потрібно приблизно сто і більше років, зазначають на сайті Biofase.

Там же вказують, що компанія сьогодні є єдиним виробником біополімерів у Мексиці, а в Латинській Америці – основним виробником. Продукцію Biofase постачають до 11 країн у всьому світі. Посуд компанії, як пише Mexico Daily News, у Мексиці замовляють, зокрема, мережеві ресторани.

Додамо також, що Мексика відома як найбільший виробник авокадо в усьому світі. Водночас виробництву екологічних товарів в країні сприяє її уряд. Зокрема, у деяких містах Мексики діють закони проти використання продукції з пластику, насамперед пластикових пакетів. Загалом для скорочення вжитку одноразового пластику на рівні штатів і муніципалітетів Мексики ухвалено 15 ініціатив, законів та нормативних актів.

Як писала ЕкоПолітика, учені з Херсона створили із соломи і грибів матеріал, схожий на пластик. Це вийшло випадково – під час експерименту.

Читайте також
У Франції розробили сонячно-водневй дирижабль, який облетить світ за 30 днів
У Франції розробили сонячно-водневй дирижабль, який облетить світ за 30 днів

Будівництво Solar Airship One розпочнеться у 2024 році

У Львові створили унікальний електротрактор з сонячними панелями
У Львові створили унікальний електротрактор з сонячними панелями

Трактор можна використовувати як пересувну електростанцію, яка здатна живити цілий будинок

На Закарпатті хочуть побудувати першу у світі безплотинну ГЕС
На Закарпатті хочуть побудувати першу у світі безплотинну ГЕС

Безплотинна ГЕС у 20 разів дешевша за дериваційну та у сотні разів – за плотинну