У Львові волонтерам бракує сировини для маскувальних сіток: куди приносити Zero Waste Lviv

У Львові волонтерам бракує сировини для маскувальних сіток: куди приносити

Олена Яценьо

Матеріал можна приносити на пл. Ринок, 9

Львівські волонтери, які щодня плетуть маскувальні сітки для їх передачі на передову Збройним силам України, відчувають нестачу в матеріалі.

Про це на своїй фейсбук-сторінці повідомила громадська організація Zero Waste Lviv.

Як розповіли активісти, у волонтерському центрі на пл. Ринок, 9 щоденно кипить робота з переробки старих штор, постелі, рушників і різноманітного одягу.

Волонтери розрізають матерію на шматки, розпорюють старі речі, фільтрують отримані клаптики, сортують за кольорами, а далі – уплітають їх в основу в натягнуті сітки.

Проте, за словами команди Zero Waste Lviv, нині волонтерам бракує матеріалу для роботи.

Тож небайдужих львів'ян попросили приносити вторсировину до центру, який розташований у приміщенні Львівської обласної бібліотеки для юнацтва ім. Романа Іваничука на пл. Ринок, 9.

Яку тканину для маскувальних сіток приносити

Найкраще – це трикотажна і бавовняна тканині. Без блискіток, стразів, кольорових вкраплень. Тканина має бути легка й тоненька, щоб її зручно можна було зав’язати.

Синтетичних тканин поки що вдосталь, їх приносити не потрібно. Загалом, у сітці синтетики може бути не більш ніж 30%. Так радять військові, які мають бойовий досвід із такими сітками.

Допустимі кольори – це пастельна гама: сірий, зелений, коричневий, темний беж, хакі.

Можна приносити і світлу матерію, її перефарбують або ж використають для сіток світлих тонів (природні умови бувають різні).

Формат тканини: можуть бути і нарізані смужки, змотані в клубки, і фабричні обрізки чи шматки, які волонтери поріжуть і підготують до використання.

Раніше ЕкоПолітика писала, що сьогодні знову стало актуальним питання з виготовлення маскувальних сіток. Сировиною для них може бути одяг, який ви вже не носите, або залишки тканини.