У Києві викрили чиновника, який хотів забудувати дитячий табір у Пущі-Водиці facebook.com/kyiv.gp.gov.ua

У Києві викрили чиновника, який хотів забудувати дитячий табір у Пущі-Водиці

Катерина Бєлоусова

На недобудовані об’єкти нерухомості наклали арешт

У Києві посадовцю повідомили про підозру за фактом замаху на заволодіння частиною дитячого оздоровчого табору у Пущі-Водиці площею 4 гектари та вартістю 27 млн грн.

На цій ділянці хотіли збудувати та продати 34 окремі житлові котеджі, повідомляє пресслужба Київської міської прокуратури у Facebook.

Слідство проводили ювенальні прокурори  Оболонської окружної прокуратури Києва.

В матеріалі зазначили, що для реалізації злочинного наміру посадовець використав договір оренди землі, укладений з Київрадою ще у 2007 році. Товариство отримало у користування цю ділянку для реконструкції та експлуатації майнового комплексу дитячого оздоровчого табору, який на ній розташований.

facebook.com/kyiv.gp.gov.ua facebook.com/kyiv.gp.gov.ua facebook.com/kyiv.gp.gov.ua

Однак умови договору були порушені, адже підприємець замовив проєктну документацію, отримав дозволи та почав будівництво на цій території клубного містечка.

Будівництво цих котеджів та введення їх в експлуатацію також дозволило б учасникам схеми заволодіти вказаною земельною ділянкою. Однак, завдяки втручанню прокуратури злочинний намір не був реалізований.

“Недобудовані об’єкти нерухомості та вказана земельна ділянка за клопотанням прокуратури була передана в управління АРМА, а на вказані об’єкти накладено арешт”, – зазначили в пресслужбі.

Дії посадовця кваліфіковано за ч. 2 ст. 15 ч. 4 ст. 190 КК України (закінчений замах на заволодіння чужим майном шляхом обману (шахрайство), вчиненому в особливо великих розмірах, за попередньою змовою групою осіб).

Наразі прокурори встановлюють інших осіб, які причетні до злочину, для притягнення їх до відповідальності.

Нагадаємо, заступник міністра захисту довкілля та природних ресурсів України Сергій Власенко, який ймовірно очолить єдине ДП "Ліси України", може бути причетний до лобістської схеми Леоніда Юрушева в деревообробному бізнесі.

Як повідомляла ЕкоПолітика раніше, в Івано-Франківській області новим керівником національного природного парку “Карпатський” можуть призначити Степана Гошовського, колишнього екоінспектора, який був звільнений за хабарництво.

Читайте також
Львівській чиновниці Олександрі Сладковій обрали запобіжний захід: деталі справи
Львівській чиновниці Олександрі Сладковій обрали запобіжний захід: деталі справи

Олександра Сладкова протягом 2019-2023 років очолювала управління екології та природних ресурсів Львівської міської ради

На Закарпатті судитимуть підприємця, який привласнив 3 млн грн з лісових програм
На Закарпатті судитимуть підприємця, який привласнив 3 млн грн з лісових програм

Йому загрожує до 12 років позбавлення волі та конфіскація майна

Заступницю Садового викрили на відмиванні коштів на очистці озера – ЗМІ
Заступницю Садового викрили на відмиванні коштів на очистці озера – ЗМІ

Олександра Сладкова протягом 2019-2023 років очолювала управління екології та природних ресурсів