У Києві хочуть створити новий ландшафтний заказник площею понад 100 га shutterstock

У Києві хочуть створити новий ландшафтний заказник площею понад 100 га

Олена Яценьо

Він буде розташований на території Микільського та Дніпровського лісництв

У Дарницькому районі Києва мають намір створити ландшафтний заказник місцевого значення з метою збереження ландшафтного, ботанічного, зоологічного різноманіття та цінного природного комплексу.

Відповідне рішення підтримали на засіданні постійної комісії з питань екологічної політики Київської міської ради, передає сайт КМР.

Об'єкт природно-заповідного фонду площею 115 гектарів матиме назву "Дарничанка".

Як розповіла депутатка столичної міської ради, членкиня постійної комісії з питань охорони здоров'я та соціальної політики Олеся Пинзеник, територія проєктованого заказника являє собою фрагменти 12, 13, 14, 15, 16 Микільського лісництва та 8, 9, 11, 17, 24, 14, 15, 21 Дніпровського лісництва.

Зазначену ділянку вкриває старий дубово-сосновий ліс із водно-болотними біотопами та заплавою річки Дарниця. Тутешня флора налічує понад 350 видів рослин.

"Велику цінність запроєктованого заказника становлять флора та фауна вздовж річки Дарниця, де трапляється угрупування рідкісних рослин. Також вказана територія є середовищем існування комах і тварин, яких занесено до Червоної книги України. Важливо зберегти цю, поки що, віддалену від житлових масивів територію від навмисного знищення", — зазначила Пинзеник.

Вона також додала, що проєкт рішення розробили науковці благодійної організації "Благодійний фонд Дніпровського району міста Києва "Київський еколого-культурний центр", у якому визначено основні заходи зі збереження природних комплексів, які беруться під охорону на території проєктованого об'єкта природно-заповідного фонду.

Раніше ЕкоПолітика повідомляла, що в Київській області на території 250 га буде створено вісім нових об’єктів природно-заповідного фонду, з яких сім об'єктів підготовлено за матеріалами Київського еколого-культурного центру.

Читайте також
У Чорнобильській зоні зафіксували рекордну кількість лосів. Фотофакт
У Чорнобильській зоні зафіксували рекордну кількість лосів. Фотофакт

Через зменшення популяції, лосі були внесені до Червоної книги України

На Буковині лісгосп заплатив мільйони гривень за нелегальні рубки у заповіднику
На Буковині лісгосп заплатив мільйони гривень за нелегальні рубки у заповіднику

У заказнику "Зубровиця" вирубали 827 ялин, ялиць та буків

Екокомітет ВРУ рекомендує прийняти зміни до закону про природно-заповідний фонд
Екокомітет ВРУ рекомендує прийняти зміни до закону про природно-заповідний фонд

Передбачається заборона проїзду механічних транспортних засобів через природоохоронні території.