У Дніпрі відходи зруйнованого внаслідок ракетного удару будинку почали засипати у річку Shutterstock

У Дніпрі відходи зруйнованого внаслідок ракетного удару будинку почали засипати у річку

У Міністерстві захисту довкілля прокоментували ситуацію

У місті Дніпро у березні розпочався демонтаж будинку, який був пошкоджений внаслідок ракетного обстрілу 14 січня 2023 року. Повідомляється, що рештки зруйнованої споруди почали зсипати у річку.

Про це повідомляють у Громадській організації SaveDnipro у Facebook.

Організація наголошує, що відходи руйнувань є дуже небезпечними для довкілля, тому вони повинні мати окреме нормування у поводженні. Навіть тимчасове зберігання таких відходів має здійснюватися на відстані не менше 2 км від водних об’єктів.

Ця норма є частиною Порядку поводження з відходами, що утворились у зв’язку з пошкодженням будівель та споруд внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій або проведенням робіт з ліквідації їх наслідків.

"Думаємо, не варто навіть обговорювати, що окрім порушення екологічних норм, це просто знущання над памʼяттю людей, які загинули чи постраждали в результаті терористичних дій росіян. Невже ми не кращі?", – повідомляють у організації.

Активісти вважають, що це робиться ймовірно для того, щоб укріпити штучну косу яхт-клубу "Січ".

"Цю ситуацію ми сприймаємо особливо болісно, бо вже давно переймаємося екологічними проблемами Дніпра загалом та набережної Перемога зокрема", – кажуть у SaveDnipro.

Стало відомо, що організація звернулась з офіційною заявою до Спеціалізованої екологічної прокуратури та Міністерства захисту довкілля.

"Інспектори Державної екологічної інспекції України з виїздом на місце перевірять факти порушення природоохоронного законодавства. Будуть вжиті усі відповідні заходи", – зазначили у коментарях до запису представники Міндовкілля.

 

Як повідомляла Екополітика раніше, на Полтавщині громадська організація "Еколтава" виявила забруднення Пушкарськіх ставків та взяла проби води для аналізу.

Читайте також
На Закарпатті відклали будівництво двох мініГЕС через спротив місцевих жителів
На Закарпатті відклали будівництво двох мініГЕС через спротив місцевих жителів

Профільне міністерство задовольнило звернення адвокатки громади

В мережі показали, як критично обмілів Дністер
В мережі показали, як критично обмілів Дністер

Біля Хотинської фортеці його можна навіть перейти пішки

У Києві затопило парки у Дніпровському районі. Фото
У Києві затопило парки у Дніпровському районі. Фото

Рівень небезпеки гідрологічних явищ – І (жовтий)