У Дніпрі школярі долучились до еко-проєкту "Обміняй папір на дерево"

У Дніпрі школярі долучились до еко-проєкту "Обміняй папір на дерево"

Людмила Гончаренко

За три дні учні разом з батьками зібрали майже тонну макулатури

Учні школи №37, що у Дніпрі, долучилися до екоініціативи "Обміняй папір на дерево", що стартувала в серпні. За три дні школярі разом з батьками зібрали майже тонну макулатури. Про це повідомляє прес-служба Дніпровської міської ради.

“Цим заходом ми хочемо запровадити культуру повторного використання відходів, які утворюються у процесі нашої діяльності”, – зауважила начальниця управління комунальної екології департаменту екологічної політики Дніпровської міської ради Ірина Козлова.

Організатори акції – департамент екологічної політики міськради спільно з проєктом "Екосвідомість Дніпра".

Наразі до ініціативи вже долучилося близько 20 шкіл, але саме 37 школа виявилась найактивнішою, зібрав за три дні 770 кг макулатури.

"Отримані саджанці плануємо висадити біля школи й зробити мініботсад, підписати кожне дерево та проводити зі школярами уроки на свіжому повітрі, де пояснюватимемо особливості цих рослин", – розповіла директорка КЗО "НВК № 37" Дніпровської міської ради Наталія Нізельник. 

Вона також повідомила, що висаджування дерев вже стало доброю традицією. Так, 16-й рік поспіль кожен випускний клас залишає на добру згадку такий символ на території школи. Серед висаджених дерев можна зустріти і катальпу (деревоподібна рослина), і модрину, і навіть реліктові рослини.

Членкиня програми "Екосвідомість Дніпра" Марина Ковальчук додала: "За статистикою при переробці 69 кг макулатури зберігається одне дерево. Ми ще чекаємо на активні заклади – здавайте папір, адже акція "Обміняй папір на дерево" триватиме до грудня!".

Нагадаємо, ЕкоПолітика писала про те, що в Україні стартувала акція з висадки дерев і допомоги онкохворим дітям.

Читайте також
Екоактивісти звинуватили Держгеокадастр в дерибані заповідників Дніпропетровщини
Екоактивісти звинуватили Держгеокадастр в дерибані заповідників Дніпропетровщини

В Держгеокадастрі запевнили, що порушень використання та оформлення ділянок не виявлено

У Дніпрі "ЕкоПатруль" збирає допомогу для харків’ян: що просять принести
У Дніпрі "ЕкоПатруль" збирає допомогу для харків’ян: що просять принести

Наразі, формують відправлення і закликають всіх охочих приєднуватися