У Дніпрі 56 кілограмів пластикових пляшок обміняли на каву. Відео Shutterstock

У Дніпрі 56 кілограмів пластикових пляшок обміняли на каву. Відео

Зоряна Бердник

Виторг за зібраний пластик – 1000 гривень – передали до притулку для тварин

У Дніпрі провели незвичайний екологічний експеримент – протягом місяця в одній із місцевих кав'ярень відвідувачам пропонували чашку кавового напою в обмін на пластикові пляшки.

Таким оригінальним способом містян привчали сортувати сміття в кав'ярні "Цікава кава", йдеться в сюжеті "ТСН. Ранок".

Загалом за місяць вдалося зібрати 56 кілограмів пластикових пляшок, які обміняли на 73 чашки капучино, еспресо, лате й какао.

Акція передбачала правильну підготовку пляшок – їх потрібно було помити, очистити від етикеток і спресувати. Так, 5-кілограмовий пакет, наповнений пластиковими пляшками, міняли на еспресо, 10-кілограмовий – на еспресо або фільтр-кави, а 15-кілограмовий – на будь-який напій.

Зібране пластикове сміття передали в пункт прийому "УкрметПолімер" – там його відсортують, спресують певним чином у тюки та відправлять на комбінати з перероблення пластику.

Виторг за зібраний пластик – 1000 гривень – передали до притулку БО "Фонд Право на життя" на корм для тварин.

Як повідомляла ЕкоПолітика, акцію обміну пластикових пляшок на каву запустили власники дніпровської кав'ярні Дмитро й Тетяна Собко. Подружжя займається сортуванням уже 10 років і таким способом хотіли донести до людей, що сортування сміття та його переробка не є складною справою.

Читайте також