У Черкаській області компанія отруїла землю токсичними речовинами Shutterstock

У Черкаській області компанія отруїла землю токсичними речовинами

Зоряна Бердник

Збитки довкіллю перевищили 24 мільйони гривень

У Городищі Черкаської області цукровий завод забруднив землі токсичними речовинами, унаслідок чого завдав шкоди довкіллю на понад 24 мільйони гривень.

Таку суму збитків розрахували фахівці Державної екологічної інспекції (ДЕІ), повідомив очільник органу Андрій Мальований на своїй сторінці у Facebook.

За його словами, йдеться про ВАТ "Городищенський цукрорафінадний завод", на території якого інспектори розслідували екологічний злочин.

"Під час обстеження інспекція виявила невідому суміш сірого кольору на шести окремих земельних ділянках. Лабораторні дослідження проб ґрунтів показали перевищення концентрації нітрату, рухомих форм фосфору, хлоридів", — зазначив голова ДЕІ.

За цим фактом посадовій особі підприємства оголошено про підозру у скоєнні кримінального правопорушення за статтею 239 ККУ (Забруднення або псування земель речовинами, відходами або іншими матеріалами, шкідливими для життя, здоров'я людей або довкілля).

Санкція статті передбачає штраф до 3,4 тисячі гривень або позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

До того ж порушник має сплатити збитки, яких він завдав навколишньому середовищу внаслідок своїх дій.

Як повідомляла ЕкоПолітика раніше, Служба безпеки України викрила ділків, які роками захоронювали токсичні відходи на Вінниччині.