У Берліні працює ресторан без відходів yun-berlin.com

У Берліні працює ресторан без відходів

Романа Слісар

Відходи у закладі зводять до мінімуму – навіть з картопляного лушпиння готують чипси

У Берліні в ресторані "Frea" готують веганські страви та не продукують сміття, а власники закладу підтримують ідею "zero waste".

Про це йдеться у сюжеті Deutsche Welle.

Відходи в ресторані зводять до мінімуму. Все, що не з’їдають відвідувачі – компостують. Таким чином утворюється органічне добриво. Із залишків їжі роблять інші страви: соуси із овочів, картопляні чипси із лушпиння, морозиво із коренеплодів.

"Було трохи складно займатися усім самостійно. Необхідно було знайти потрібних партнерів, які б доставляли усе, що ми готуємо, без упаковок та пластику", – розповів Девід Сачі, засновник ресторану .

Також у закладі відвідувачі можуть побачити лише пластикові картини на стінах. Абажури для ламп зроблені із грибних волокон.

У сюжеті наголошують, що концепція "zero waste" є вкрай актуальною для Німеччини, адже щороку на одного німця припадає приблизно 40 кг пластикових упаковок. При цьому лише 15% такого сміття переробляють.

Раніше ЕкоПолітика повідомляла, навіщо збирати відходи на переробку.

Читайте також
Європейські виробники просять відкласти впровадження регламенту ЄС про вирубки лісів
Європейські виробники просять відкласти впровадження регламенту ЄС про вирубки лісів

Проте Європейська Комісія наразі не має наміру відтерміновувати імплементацію

У ЄС запропонували заохочувати фермерів турбуватися про довкілля
У ЄС запропонували заохочувати фермерів турбуватися про довкілля

Пілотні проєкти вже розробляються

Євросоюз офіційно вийшов із Енергетичної Хартії
Євросоюз офіційно вийшов із Енергетичної Хартії

Багато європейських країн вважають, що вона втратила свою актуальність

Європа не готова до подолання кліматичної катастрофи, – Світовий банк
Європа не готова до подолання кліматичної катастрофи, – Світовий банк

Експерти дійшли висновку, що значні кліматичні ризики ЄС вимагають загальносистемної трансформаційної адаптації, яка включає реформування інституцій, законодавчої бази та галузевих стратегій