Суд змусив локомотиворемонтний завод заплатити “кругленьку суму” за забруднення Львова lviv.dei.gov.ua

Суд змусив локомотиворемонтний завод заплатити “кругленьку суму” за забруднення Львова

Катерина Бєлоусова

Стягнуті гроші використають для реалізації екологічних програм регіону

Господарський суд Львівської області стягнув з ПАТ "Львівський локомотиворемонтний завод" понад 874,8 тисячі гривень за забруднення трьох земельних ділянок.

Підприємство відмовилося добровільно відшкодувати заподіяну шкоду, повідомляє Державна екологічна інспекція у Львівській області у Facebook.

Зазначається, що екоінспектори виявили порушення у грудні 2020 року, а саме забруднення земельних ділянок площею 10 м2,  31,5 м2 та 35 м2.

В повідомленні пояснили, що стягнуті гроші надійдуть у фонд охорони навколишнього природного середовища. Їх використають для реалізації екологічних програм Львівщини.

Як відомо, Львівський локомотиворемонтний завод є одним з провідних підприємств України з ремонту електровозів. На підприємстві також ремонтують промисловий залізничний транспорт та тягові агрегати кар’єрних електровозів, а також тягові двигуни, допоміжні електричні машини та колісні пари.

Нагадаємо, суд змусив державне підприємство "Дубноводоканал", що на Рівненщині, відшкодувати 1,6 мільйона гривень збитків за скид стічних вод в річку Іква.

Як повідомляла ЕкоПолітика раніше, Північно-західний апеляційний господарський суд скасував рішення першої інстанції та забовʼязав ТОВ "Костопільський фанерний завод", що на Рівненщині, відшкодувати понад 1 мільйон гривень за забруднення повітря.

Читайте також
Хмельниччина стала лідером тижня за масштабами екопорушень
Хмельниччина стала лідером тижня за масштабами екопорушень

За цей період з порушників вдалося стягнути понад 1,5 мільйона гривень екозбитків

Українці-екопорушники за 10 місяців зашкодили природі на 1,5 мільярда гривень
Українці-екопорушники за 10 місяців зашкодили природі на 1,5 мільярда гривень

Найбільшої шкоди зазнали земельні ресурси