США інвестує $48 мільйонів у розвиток водневих технологій наступного покоління shutterstock

США інвестує $48 мільйонів у розвиток водневих технологій наступного покоління

Катерина Бєлоусова

У США прагнуть знизити вартість зеленого водню до $1 за кг

Міністерство енергетики США виділить $47,7 мільйона на фінансування 16 дослідницьких і демонстраційних водневих проєктів.

Проєкти спрямовані на зниження витрат на технології, оптимізацію водневої інфраструктури та покращення продуктивності водневих паливних елементів, а також зберігання та вловлення витоків водню, повідомляє Innovation News Network.

Зазначається, що ці проєкти, у поєднанні з роботою Регіональних центрів чистого водню, податковими пільгами та поточними науковими ініціативами, допоможуть знизити вартість зеленого водню до $1 за кг.

"Зробити кліматичні технології наступного покоління економічно конкурентоспроможними є ключовим фактором для реалізації бачення президента США Джо Байдена щодо сильної економіки чистої енергії, яка базується на справедливості та можливостях”, – сказала міністерка енергетики Дженніфер Гранхольм.

Вона підкреслила, що таке фінансування допоможе прискорити зусилля Міністерства енергетики щодо розвитку зеленого водню. Він допоможе декарбонізувати найбільш енергоємні сектори економіки, а також забезпечити розвиток американського виробництва на десятиліття вперед.

В матеріалі підкреслили, що попри стрімкий водневих технологій, галузь стикається зі значними витратами у масштабуванні. Однак ці проєкти мають допомогти подолати ці виклики.

Нагадаємо, у січні адміністрація президента США Джо Байдена оголосила про виділення $47 мільйонів на розробку доступних технологій зеленого водню. Програма RD&D сприятиме зниженню вартість Н2 до $1 за кг протягом 10 років.

Як повідомляла ЕкоПолітика раніше, в США  виділять $6 мільярдів на прискорення проєктів декарбонізації в енергоємних галузях, зокрема у виробництві сталі, алюмінію, цементу, хімікатів, кераміки та паперу.

Теги: ,
Читайте також
США витратить $750 мільйонів на виробництво зеленого водню
США витратить $750 мільйонів на виробництво зеленого водню

Це допоможе досягти мети щодо зменшення вартість виробництва зеленого водню до $1 за кілограм

Австралія інвестує $92 мільйонів у будівництво потужного центру зеленого водню
Австралія інвестує $92 мільйонів у будівництво потужного центру зеленого водню

Центр введуть в експлуатацію орієнтовно у середині 2028 року

США випробують водневу технологію скорочення металургійних викидів на 90%
США випробують водневу технологію скорочення металургійних викидів на 90%

Фінансування виділили в рамках масштабної програми декарбонізації промисловості на $171 мільйон