Річне пластикове сміття Amazon може огорнути планету 800 разів – дослідження

Річне пластикове сміття Amazon може огорнути планету 800 разів – дослідження

Катерина Бєлоусова

Amazon не враховує пластикові відходи 2 мільйонів сторонніх продавців платформи

Звіт екологічної групи Oceana показав, що найбільша у світі інтернет-компанія Amazon у 2021 році створила понад 97 мільйонів кілограмів пластикових відходів упаковки, якими можна огорнути Землю понад 800 разів.

Хоча в Amazon стверджують, що компанія скоротила використання одноразового пластику у своїй мережі, дослідження екологів показує зростання таких відходів на 18%, повідомляє Terrace Standard.

В Amazon зазначили, що компанія змогла зменшити середню вагу пластику в вантажі більш ніж на 7%, але не розкрила, чи виріс загальний слід пластику між 2020 і 2021 роками, коли спостерігався бум продажів через пандемію.

"Хоча ми досягаємо прогресу, ми не задоволені, — йдеться в повідомленні компанії в блозі. – Нам потрібно попрацювати, щоб продовжувати скорочувати кількість упаковки, особливо пластикової упаковки, яку важче переробити, і ми реалізуємо ряд ініціатив для цього".

В матеріалі зазначили, що протягом багатьох років правозахисники наполягали на тому, щоб компанія оприлюднила більше даних про свій пластиковий слід і взяла на себе зобов’язання зменшити будь-який шкідливий вплив на навколишнє середовище, який може бути спричинений ним. Ця ідея двічі ставилася на голосування на щорічних зборах акціонерів Amazon протягом останніх двох років. Останнє голосування, яке відбулося в травні 2022 року, отримало підтримку 48% акціонерів.

Метт Літтлджон, старший віцепрезидент Oceana зі стратегічних ініціатив, сказав, що це добре, що Amazon оприлюднила деякі дані, але опубліковані цифри не розповідають усієї історії.

Загальні дані компанії враховують пластик, що використовується для поставок, які Amazon виконує через свої склади та інші частини свого бізнесу, такі як Whole Foods і Amazon Fresh, однак без підрахунку пластику 2 мільйонів сторонніх продавців платформи.

В компанії  заявили, що Amazon пропонує стимули для того, щоб змусити сторонніх продавців відправляти товари клієнтам в оригінальній упаковці виробника замість використання додаткової.

Нагадаємо, в новому звіті Greenpeace Circular Claims Fall Flat Again заявили, що переробка пластику – тупикова стратегія, адже з кожним роком кількість пластикових відходів зростає, переробка – скорочується, а більшість відходів не підлягають переробці.

Як повідомляла ЕкоПолітика раніше, екоактивісти Єгипту побудували біля Каїру найбільшу у світі піраміду з пластикових відходів, використавши 18 тонн сміття, виловленого з річки Ніл.

Читайте також
В ЄС планують заборонити одноразову пластикову упаковку до 2030 року
В ЄС планують заборонити одноразову пластикову упаковку до 2030 року

У 2021 році в ЄС кількість відходів упаковки зросла до 84 мільйонів тонн

Екокомітет розгляне законопроєкт “Про упаковку та відходи упаковки”
Екокомітет розгляне законопроєкт “Про упаковку та відходи упаковки”

Європейський досвід показав, що відходи упаковки потребують окремого регулювання

Вінничани зможуть віддати на переробку пластикові плівки: куди приносити
Вінничани зможуть віддати на переробку пластикові плівки: куди приносити

Плівку можна приносити за адресою вул. Лук’яненка (Ватутіна), 19

Для батончиків Mars змінили звичне пакування
Для батончиків Mars змінили звичне пакування

Поточна пластикова упаковка Mars не підлягає вторинній переробці. Вона не розкладається, а лише розпадається на дрібні частинки, що забруднюють ґрунти та воду