Річка Гнилокіш на межі екокатастрофи: масово гинуть риби, качки та черепахи. Відео 11 канал

Річка Гнилокіш на межі екокатастрофи: масово гинуть риби, качки та черепахи. Відео

Олена Яценьо

Нестерпний запах від річки доноситься до будинків місцевих жителів

У Дніпрі річка Гнилокіш, яка протікає в АНД районі, опинилася на межі екологічної катастрофи.

Від водойми шириться нестерпний запах, а у воді масово гинуть качки, риби та навіть черепахи. Які причини смороду та замору річкових мешканців — розповіли в сюжеті 11 каналу.

На думку місцевих жителів, головна причина забруднення річки сміттям і каналізаційними стоками. Дійшло до того, що сморід став настільки нестерпним, що на вулицю перестали виводити дітей. А втім, люди скаржаться, що неприємний запах від річки чути навіть удома.

Зазначається, що проблеми з річкою Гнилокіш були й раніше, але віднедавна ситуація стала набувати критичного характеру. Жителі впевнені, що все плавно наближається до справжнього екологічного лиха. Кількість викидів, за словами дніпрян, збільшується мало не щогодини.

Винуватців забруднення річки, як кажуть, вистежити неможливо. Люди тільки висловлюють припущення.

У Дніпровській міськраді повідомили, що ситуація значно погіршилася через незаконні під'єднання каналізаційних скидів до річки. Такою діяльністю займаються самі місцеві жителі довколишніх будинків.

Ще 17 серпня представники департаменту екології провели інспекцію та виявили купу побутового сміття в каналі. Тільки за минулий рік профільний департамент міськради ліквідував вісім стихійних звалищ, а це близько 600 тонн сміття.

Представники міськради також планують провести рейд, під час якого будуть виявляти незаконні під'єднання каналізаційних мереж до річки.

Тим часом у КП "Гідроспоруди" запланували капітальне прочищення каналу Гнилокіш. Це допоможе знизити забруднення і рівень води, а як результат усунути підтоплення АНД району під час злив. Почати роботи планують у кінці серпня на початку вересня.

Раніше ЕкоПолітика повідомляла, що в червні під час розчищення річки Гнилокіш у Дніпрі комунальні служби вивезли 1500 тонн сміття.

Читайте також
Сім водоканалів Київщини зливають у річки забруднені стічні води
Сім водоканалів Київщини зливають у річки забруднені стічні води

Чотири водоканали перевищують дозволений обсяг скидів на 2,5 млн м3

У Каховське водосховище повернулася вода. Супутникові знімки
У Каховське водосховище повернулася вода. Супутникові знімки

Водопілля у пониззі Дніпра не відбувалося близько 70 років

У Сумах виявили забруднення річки Псел, яка вкрилася білою піною
У Сумах виявили забруднення річки Псел, яка вкрилася білою піною

Забруднення міг спричинити скид недостатньо очищених стічних вод