У Дніпрі з річки Гнилокіш вивезли 1500 тонн сміття. Фото Наше місто

У Дніпрі з річки Гнилокіш вивезли 1500 тонн сміття. Фото

Романа Слісар

В обласному управлінні ДСНС закликали місцевих жителів дбайливіше ставитися до природи і не перетворювати річки та пустирі на звалища

Під час розчищення річки Гнилокіш в Дніпрі комунальні служби вивезли 1500 тонн сміття.

Про це повідомив начальник ГУ ДСНС України в Дніпропетровській області Андрій Кульбач.

Як повідомляється, на початку червня через дощі було підтоплено багато районів міста, а в річці Гнилокіш стрімко зріс рівень води.

"З 2 червня місто Дніпро бореться з наслідками негоди. Сильні і тривалі зливи наробили лиха у багатьох районах, однак складна ситуація виникла в АНД районі, де рівень підняття води сягав 80 см. Тут було підтоплено 90 житлових приватних будинків і 154 двори приватного сектору, гаражний кооператив і ринок. Загальна площа підтоплення склала 25 780 м2. Люди в пошуках допомоги дзвонили на лінії 101 і 112, а також до комунальних служб і місцевої влади. Річка Гнилокіш, в якій стрімко зріс рівень води, тиждень була на слуху місцевих ЗМІ", – заявив чиновник.

За його словами, протягом тижня комунальники і рятувальники працювали в посиленому режимі, щоб загальний рівень підтоплення приватних будинків зменшився.

Джерело: Наше місто

"В ході розчищення дренажно-паводкових систем, в тому числі річки Гнилокіш, комунальні підприємства "Гідроспоруди" і "УРЕА" вивезли на смітник близько 1500 тонн сміття", – зазначив Кульбач, додавши що причиною підтоплення часто є потрапляння в дренажні системи сміття, яке викидають недобросовісні громадяни.

"Шановні громадяни! Ви самі наражаєте себе на небезпеку, роблячи з річок, балок і пустирів звалища! Через такі дії в період злив вас затоплює, а в спеку – горять екосистеми", – резюмував чиновник.

Раніше ЕкоПолітика повідомляла про те, що в Дніпрі студенти восьми місцевих вузів організували прибирання острова Зелений.

Молоді допомагали підводники - завдяки їм вдалося прибрати сміття навіть під водою.

Читайте також
Екоактивісти звинуватили Держгеокадастр в дерибані заповідників Дніпропетровщини
Екоактивісти звинуватили Держгеокадастр в дерибані заповідників Дніпропетровщини

В Держгеокадастрі запевнили, що порушень використання та оформлення ділянок не виявлено