Результати засідання екокомітету Ради за 10 лютого

Результати засідання екокомітету Ради за 10 лютого

Було ухвалено низку важливих рішень

Комітет Верховної Ради з питань екологічної політики та природокористування на засіданні в середу, 10 лютого, розглянув низку законопроєктів та ухвалив організаційні рішення.

Інформацію про підсумки засідання опубліковано на сайті комітету.

  • Законопроєкт про внесення змін до деяких законодавчих актів України, що стосуються відносин у сфері перевезення живих тварин, а також окремих питань карантину" — № 2558.

Внесли народні депутатки Олена Шкрум, Юлія Овчинникова, Леся Василенко та інші. Документ підтримали за основу.

  • Законопроєкт про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо відповідальності за порушення вимог законодавства про ринок деревини — № 4275.

Внесли народні депутати України Олег Бондаренко, Олена Криворучкіна, Юлія Овчинникова, Микола Задорожний, Едуард Прощук, Олександр Маріковський, Сергій Шаховий. За результатами засідання ухвалено рішення рекомендувати Комітету з питань правоохоронної діяльності внести на розгляд Верховної Ради України пропозицію ухвалити його за основу з урахуванням пропозицій Комітету.

  • За результатами розгляду "Законопроєктів про поштовий зв’язок", основного № 4353 та альтернативних № 4353-1, 4353-2, підтримано пропозицію запропонувати Комітету з питань транспорту та інфраструктури самостійно визначитися щодо рішення з цих законопроєктів.
  • Законопроєкт про внесення змін до Закону України "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи" щодо встановлення належного рівня пенсійного забезпечення — № 4584.

Внесли народні депутати України Королевська, Солод, Мороз, Гнатенко. Комітет підтримав рішення щодо його направлення на доопрацювання.

  • Комітет розглянув законопроєкт про внесення змін до деяких законів України щодо суспільно важливих послуг із перевезення пасажирів автомобільним і міським електричним транспортом — № 4583, внесений Кабінетом міністрів України, та підтримав його взяття за основу за умови врахування зауважень Комітету.

Також Комітет розглянув питання щодо доопрацювання проєкту "Про розвиток вітчизняних галузей надрокористування" — №4187, внесеного народними депутатами України Павлом Якименком, Олександром Маріковським, Миколою Задорожним та іншими народними депутатами України. Комітет ухвалив рішення доручити голові підкомітету з питань охорони та раціонального використання надр Якименку надати протягом двох тижнів на розгляд Комітету доопрацьований законопроєкт для його подання на повторне перше читання.

Окрім того, Комітет створив робочу групу "Про запобігання і відшкодування екологічної шкоди" під головуванням заступниці голови Комітету, нардепки Олени Криворучкіної.

Голові робочої групи доручено сформувати персональний склад робочої групи, узяти під контроль підготовку і проведення слухань у Комітеті щодо розподілу коштів на природоохоронні заходи та їх належне витрачання.

Як повідомляла ЕкоПолітика, у плані роботи Верховної Ради на 2021 рік є низка важливих законопроєктів для розвитку біоенергетики. Зокрема, йдеться про скасування податку на СО2, електронну систему торгівлі твердим біопаливом, розвиток ринку біометану та підтримку енергетичних рослин.

Читайте також
У ВРУ зареєстровано законопроєкт "Про ратифікацію Дунайської регіональної програми"
У ВРУ зареєстровано законопроєкт "Про ратифікацію Дунайської регіональної програми"

Угода спрямована на створення умов для залучення міжнародної технічної допомоги

Парламентський екокомітет проведе засідання 5 лютого: порядок денний
Парламентський екокомітет проведе засідання 5 лютого: порядок денний

Нардепи розглянуть звіт про роботу екокомітету за вересень 2023 року – лютий 2024 року

Парламентський екокомітет проведе засідання 26 січня: порядок денний
Парламентський екокомітет проведе засідання 26 січня: порядок денний

Наразі екокомітет опрацьовує 63 законопроєкти та 40 інших актів