Прокурори Мукачева передали до суду 3 екосправи за 1,5 місяця shutterstock

Прокурори Мукачева передали до суду 3 екосправи за 1,5 місяця

Катерина Бєлоусова

Прокуратура також працює над стягненням з порушників коштів за вирубку дерев

На Закарпатті Мукачівська окружна прокуратура з початку 2023 року скерувала до суду 3 обвинувальні акти щодо незаконних рубок.

Загальна сума збитків від такої протиправної діяльності сягнула 86 тисяч гривень, повідомляє пресслужба Закарпатської обласної прокуратури.

Зазначається, що в одному з випадків вже є рішення суду.

В пресслужбі розповіли, що восени 2022 року жителя Мукачівського району викрили на перевезенні незаконно зрубаної деревини. Чоловік навіть мав підробні товарно-транспортні накладні. Суд оштрафував його на 17 тисяч гривень.

Автори підкреслили, що ще одного жителя Мукачівщини правоохоронці також викрили восени 2022 року. Він зрубав граби на території Нижньоворітського лісництва. Остаточне рішення щодо призначення йому покарання прийматиме суд.

“Незаконну порубку у грудні 2022 року виявили і в іншому лісовому масиві на території Мукачівщини. Місцевий житель здійснив порубку дерев, не маючи для цього жодних дозвільних документів. На місці події його виявив майстер лісу. При цьому обвинувачений частково компенсував завдані збитки, повернувши незаконно зрубану деревину”, – розповіли вони.

В повідомленні додали, що Мукачівська окружна прокуратура працює і над стягненням з порушників грошових коштів, визначених як розмір шкоди за незаконні рубки. Мукачівський міськрайонний суд відкрив провадження за одним із таких позовів і призначив справу до розгляду. В ній прокурор наполягає над стягненням із громадянина 73 тисячі гривень. 

Зазначається, що чоловік зрубав більше десятка дерев на території Мукачівського лісгоспу. Вже за місяць після виявленого факту чоловік одержав вирок. Він відбуває покарання зі встановленням іспитового строку на рік. Та крім цього прокуратура наполягає і на обов’язковому відшкодуванні завданої шкоди до місцевого бюджету Великолучківської громади.

Нагадаємо, Закарпатська обласна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт щодо відшкодування 5440,122 тисячі гривень збитків Закарпатським облуправлінням лісового та мисливського господарства та Великоберезнянським лісгоспом за незаконну рубку 367 дерев.

Як повідомляла ЕкоПолітика раніше, у селищі Усть Чорна Тячівського району, що на Закарпатті, правоохоронці затримали вантажівку з незаконно зрубаною деревиною, яку надалі передадуть на потреби Збройних Сил України.

Читайте також
На Закарпатті завершують багаторічне очищення території колишнього лісохімкомбінату
На Закарпатті завершують багаторічне очищення території колишнього лісохімкомбінату

Лише у грудні 2023 року з території підприємства вивезли 94 тонни відходів, зокрема приблизно 30 тонн сильно забрудненого ґрунту

Мешканці Ужгорода виступили проти забудови Радванського кар'єру
Мешканці Ужгорода виступили проти забудови Радванського кар'єру

Землевпорядна документація щодо ділянки на 25 гектарів парку досі не затверджена