Представники Міндовкілля та нацпарків обговорили реформу природно-заповідної сфери shutterstock

Представники Міндовкілля та нацпарків обговорили реформу природно-заповідної сфери

Катерина Бєлоусова

Новий законопроєкт “Про управління природоохоронними територіями” враховує частину надісланих пропозицій

Представники Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів провели робочу зустріч з працівниками нацпарків та заповідників на якій обговорили законопроєкт “Про підвищення ефективності управління природоохоронними територіями та об’єктами природно-заповідного фонду”.

На зустрічі також обговорили розвиток екотуризму, запровадження електронного квитка для відвідувачів нацпарків, єдиного електронного обліку деревини тощо, повідомляє Міндовкілля в Telegram.

Зазначається, що в заході взяли участь заступник міністра захисту довкілля та природних ресурсів Руслан Гречаник, радниця міністра Тетяна Тимочко та директор департаменту природно-заповідного фонду та біорізноманіття Едуард Арустамян.

Арустамян підкреслив, що текст законопроєкту містить частину надісланих пропозицій. Документ покликаний впровадити міжнародні стандарти на території українських національних парків, зокрема, екосистемних послуг.

В пресслужбі зазначили, що на зустрічі також презентували досвід використання електронного квитка для відвідувачів Карпатського біосферного заповідника та нацпарку "Дністровський каньйон".

Окрім того, учасники обговорили впровадження єдиного електронного обліку деревини у місцях виконання робіт із заготівлі деревини. А також важливість дотримання установами ПЗФ єдиного візуального стилю та посилення комунікації із науковими установами, громадськими організаціями, місцевими громадами та міжнародними організаціями.

Як повідомляла ЕкоПолітика раніше, міністерство захисту довкілля та природних ресурсів презентувало новий законопроєкт "Про підвищення ефективності управління природоохоронними територіями та об’єктами природно-заповідного фонду".

Читайте також
Рада ЄС посилила правила щодо кримінальної відповідальності за екоцид
Рада ЄС посилила правила щодо кримінальної відповідальності за екоцид

Компанії-порушників штрафуватимуть за найсерйозніші порушення на €40 мільйонів

У світі відзначають День Землі: цікаві факти про цей день
У світі відзначають День Землі: цікаві факти про цей день

У 1971 році ООН проголосила день весняного рівнодення Міжнародним днем ​​Землі

За два роки війни у держвласність повернули 90 гектарів заповідних земель
За два роки війни у держвласність повернули 90 гектарів заповідних земель

До новоствореного Кадастру природно-заповідного фонду вже внесли межі близько 8 000 заповідних обʼєктів