Польща допоможе Україні запровадити найкращі довкіллєві практики Unian

Польща допоможе Україні запровадити найкращі довкіллєві практики

Олена Яценьо

Взаємодія із Польщею допоможе Україні прискорити впровадження європейських директив

Міністр захисту довкілля та природних ресурсів України Руслан Стрілець спільно з міністеркою клімату та навколишнього середовища Польщі Анною Москвою уклали Меморандум про посилення співпраці у сфері захисту довкілля.

Вони домовилися про обмін досвідом між нашими державами у сфері захисту довкілля, повідомила пресслужба Міндовкілля.

Як зазначили в міністерстві, польські колеги вже пройшли шлях трансформацій сфери захисту довкілля. Тепер Україна зможе перейняти їхній досвід.

"З польськими колегами ми домовилися синхронізувати наші центральні органи виконавчої влади там, де маємо спільні ідеї та компетенції. Для України це — трансформація екологічної політики, нові ініціативи й нові практики. Для Польщі — можливість отримати досвід роботи у кризовий для довкілля час. Для обох країн — можливість покращити кліматичну політику, ведення лісового господарства, управління надрами, водними ресурсами, удосконалити державний екологічний контроль", — сказав міністр Руслан Стрілець.

У Міндовкілля зауважили, що польський досвід реформування лісового господарства є одним із найуспішніших у Європі, а система лісового господарства Республіки Польща є прикладом сталого управління державними лісами.

До того ж раніше Україна спільно з Польщею вже успішно втілювали проєкти зі збереження зубрів, рідкісних видів птахів, які перебувають під загрозою глобального зникнення.

Зазначається, що взаємодія із Польщею допоможе Україні прискорити впровадження європейських директив і стати на шлях інтеграції до ЄС наших довкіллєвих політик, щоб якнайшвидше запровадити перехід до ключових зелених трансформацій.

Раніше ЕкоПолітика повідомляла, що Яворівський національний природний парк отримав гуманітарну допомогу для біженців від Розточанського національного парку Польщі (Roztoczański Park Narodowy).

Нагадаємо також, що в польському місті Сувалки (Підляське воєводство) понад 30 біженок з України прибрали міський парк і бульвари — так вони вирішили віддячити полякам за прихисток.

Читайте також
Рада ЄС посилила правила щодо кримінальної відповідальності за екоцид
Рада ЄС посилила правила щодо кримінальної відповідальності за екоцид

Компанії-порушників штрафуватимуть за найсерйозніші порушення на €40 мільйонів

У світі відзначають День Землі: цікаві факти про цей день
У світі відзначають День Землі: цікаві факти про цей день

У 1971 році ООН проголосила день весняного рівнодення Міжнародним днем ​​Землі

За два роки війни у держвласність повернули 90 гектарів заповідних земель
За два роки війни у держвласність повернули 90 гектарів заповідних земель

До новоствореного Кадастру природно-заповідного фонду вже внесли межі близько 8 000 заповідних обʼєктів