Палять і труять: як жителі села на Закарпатті нехтують законом shutterstock

Палять і труять: як жителі села на Закарпатті нехтують законом

Людмила Гончаренко

Селяни прямо на городі розвели багаття 

Днями у мережі Facebook було опублікувано бентежне відео, як у селі Бакош Закарпатської області селяни палять листя, автором якого є Борис Наконечний.

Попри те, що екологи неодноразово писали про те, яку шкоду довкіллю та самій людині завдає спалювання листя, все ж знаходяться ті, хто відверто нехтує і законом, і своїм відношенням до оточуючих.

“От так в селі Бакош поводяться з рослинними відходами, скошеною сухою травою, бадиллям картоплі. Отакий приклад показують молодим поколінням, щоб вони далі це продовжували. Дихати нема чим. Прямим наглим способом порушують закон, бруднять повітря, яким ми всі дихаємо”, — прокоментував дописувач. 

Нагадуємо, українське законодавство забороняє спалювати листя. На тих, кого екоінспектори піймають за таким заняттям, чекає не лише попередження, а й адміністративні протоколи зі штрафами. Так, ст. 77-1 Кодексу про адміністративні правопорушення передбачає штраф, який може становити 8 тис. грн. 

Раніше ЕкоПолітика писала про те, чому небезпечно спалювати листя і яку шкоду це завдає довкіллю.

Читайте також
На Закарпатті завершують багаторічне очищення території колишнього лісохімкомбінату
На Закарпатті завершують багаторічне очищення території колишнього лісохімкомбінату

Лише у грудні 2023 року з території підприємства вивезли 94 тонни відходів, зокрема приблизно 30 тонн сильно забрудненого ґрунту

Мешканці Ужгорода виступили проти забудови Радванського кар'єру
Мешканці Ужгорода виступили проти забудови Радванського кар'єру

Землевпорядна документація щодо ділянки на 25 гектарів парку досі не затверджена