Огляд заходів на тему охорони довкілля в Україні за тиждень: як встигнути зареєструватися shutterstock

Огляд заходів на тему охорони довкілля в Україні за тиждень: як встигнути зареєструватися

Аби взяти участь — пройдіть попередню реєстрацію

В Україні в перший тиждень березня відбудуться "Клуб сталого розвитку", Онлайн презентація звіту про Zero Waste міста та низка інших заходів.

ЕкоПолітика підготувала для своїх читачів короткий огляд подій за період 1-7 березня. Цього тижня календар подій у сфері охорони довкілля небагатий на заходи.

Відбудеться перша зустріч Клубу сталого розвитку СУП в 2021 році. Тема зустрічі: "Здорове харчування - основа здорової нації та ціль сталого розвитку №3".

Здоровий раціон харчування сприяє досягненню всіх Цілей сталого розвитку. Мова йде не тільки про здорове харчування, правильний раціон, але й емоційний стан. Все це - основа людського здоров'я. Інноваційні технології здатні сьогодні прогодувати більшу кількість людей, але чи готове до цього суспільство? Чи розуміють люди проблему харчування і чи готові її вирішувати? Кожен учасник отримає 10 універсальних порад від відомих дієтологів.

Участь можлива за попередньої реєстрації.

На прес-конференції відбудеться презентація результатів досліджень та обговорення основних проблем і перспектив їхнього вирішення з представниками органів державної влади, міжнародних організацій, підприємств-операторів та експертів. Зокрема, учасники обговорюватимуть соціально-економічні та екологічні аспекти експлуатації найбільш проблемних об’єктів, готовність до надзвичайних ситуацій та заходи запобігання транскордонного впливу аварій на водні ресурси.

Трансляцію заходу можна переглянути за посиланням.

Цей звіт містить найвичерпнішу та актуальну інформацію, щодо європейських міст та містечок, які стали на шлях zero waste. А саме: реалізували європейську практику роздільного збору та перероблення вторсировини і компостування органічних відходів та запровадили програми запобігання появи нового сміття. Зокрема за рахунок повторного використання і ремонту.
У Звіті подані практики міст, які вже стали безвідходними та інформація про ті міста, які тільки почали рух у цьому напрямку. Серед них — 2 українські міста Львів та Люботин (Харківська область). Це перші міста, поза ЄС, які приєднались до програми Zero waste cities.

Участь можлива за попередньої реєстрації.

Головні теми:

  • презентація та обговорення звіту про гендерну ситуацію в лісовій галузі України та країнах Дунайського регіону
  • обговорення потреб жінок, пов‘язаних з професійним розвитком та кар‘єрним зростанням
  • представлення ініціатив та проєктів, що сприяють досягненню гендерної рівності в галузі лісового господарства та охорони природи.

Реєстрацію можна пройти за посиланням.

Реєстрація за посиланням.

Читайте також
Які події не пропустити в останній тиждень січня. Екодайджест
Які події не пропустити в останній тиждень січня. Екодайджест

Більшість заходів відбудеться в онлайн-форматі та безплатно

Життя поруч зі сміттєзвалищем і фінансування "зелених" технологій. Екодайджест
Життя поруч зі сміттєзвалищем і фінансування "зелених" технологій. Екодайджест

У другій половині січня триває Великий зимовий облік птахів