Нафтовий гігант Shell скорочує зелені проєкти заради збільшення прибутку

Нафтовий гігант Shell скорочує зелені проєкти заради збільшення прибутку

Катерина Бєлоусова

В Shell заявили про зміну шлях до досягнення кліматичної нейтральності до 2050 року

Нафтовий гігант Shell з 2024 року скоротить свої водневі проєкти та 200 робочих місць, тобто 15%, у відділі низьковуглецевих рішень.

Це є частиною стратегії нового генерального директора Ваеля Савана для збільшення прибутку компанії, повідомляє Reuters.

"Ми трансформуємо наш бізнес із низьковуглецевими рішеннями (LCS), щоб посилити його роботу в наших основних сферах діяльності з низьким вмістом вуглецю, таких як транспорт і промисловість", — заявили в компанії.

Зазначається, що LCS охоплює водневі та інші проєкти для декарбонізації транспортного та промислового секторів, окрім відновлюваної енергії. Також до підрозділу входять проєкти з уловлювання і зберігання вуглецю, а також рішення засновані на природних ресурсах, на які не вплине поточне скорочення.

За словами компанії, Shell планує різко скоротити виробництво водневої легкої мобільності, яка розробляє технології для легких пасажирських транспортних засобів, і зосередиться на важкій мобільності та промисловості.

В матеріалі додали, що у жовтні Саван заявив, що Shell змінює свій шлях до досягнення кліматичної нейтральності до 2050 року.

Нагадаємо, найбільша нафтова компанія Європи Shell PLC таємно відмовилася від своїх кліматичних планів щодо витрати $100 мільйонів на рік на вуглецеві кредити.

Як повідомляла ЕкоПолітика раніше, очільник Міжнародного енергетичного агентства Фатіх Біроль заявив, що світ перебуває на початку кінця ери викопного палива. 

Теги: ,
Читайте також
Названо екологічні наслідки ракетного удару по ДніпроГЕСу
Названо екологічні наслідки ракетного удару по ДніпроГЕСу

Орієнтовні збитки від забруднення нафтопродуктами сягнули 159 тисяч гривень

Виробництво одягу, ліків та техніки стає ключовим рушієм попиту на нафту – МЕА
Виробництво одягу, ліків та техніки стає ключовим рушієм попиту на нафту – МЕА

Раніше нафту масово використовували для транспортного сектору, однак наразі для нього розвивають екологічні альтернативи