На Житомирщині браконьєри жорстоко вбили вагітну лосиху shutterstock

На Житомирщині браконьєри жорстоко вбили вагітну лосиху

Катерина Бєлоусова

Поліцейських розслідують факт незаконного полювання

На Житомирщині у Коростишівському лісгоспі майстер лісу знайшов залишки туші самиці лося, яка до того ж виношувала дитинча.

Червонокнижну тварину зухвало вбили браконьєри, повідомляє Столичний лісовий офіс у Facebook.

Зазначається, що про вбивство тварини одразу повідомили користувача мисливських угідь. Також на місце події викликали поліцейських для розслідування факту незаконного полювання.

“В Україні полювання на лося заборонено. Ця тварина внесена до Червоної книги України. Таке правопорушення карається штрафом або обмеженням волі строком до трьох років”, – наголосили в пресслужбі.

В повідомленні підкреслили, що порушник має відшкодувати 195 тисяч гривень. Адже за вбитого лося європейського розмір компенсації сягає 130 тисяч гривень, та ще 50% від такси через те, що самиця була вагітною. 

Нагадаємо, на Волині в Володимир-Волинському лісомисливському господарстві браконьєри вбили трьох диких кабанів. Це грубе порушення правил мисливства, адже полювання під час воєнного стану заборонено.

Як повідомляла ЕкоПолітика раніше, екологи з Київського еколого-культурного центру (КЕКЦ) розкритикували дії поліції Бориспільського райвідділу щодо браконьєрів, які жорстоко вбили оленя у заповіднику. Правоохоронці повернули зловмисникам автомобіль, а підручні засоби, такі як тепловізор, взагалі не фігурують в матеріалах справи.

Читайте також
На Сумщині браконьєри жорстоко вбили 8 косуль
На Сумщині браконьєри жорстоко вбили 8 косуль

Полювання в умовах воєнного стану заборонено

На Черкащині суд змусив браконьєра заплатити пів мільйона грн та додатковий штраф
На Черкащині суд змусив браконьєра заплатити пів мільйона грн та додатковий штраф

Спільнику порушника, ймовірно, доведеться відшкодувати 747,8 тисячі гривень збитків