На Закарпатті з'явиться сучасний прес для пластику й паперового сміття Shutterstock

На Закарпатті з'явиться сучасний прес для пластику й паперового сміття

Олена Яценьо

Це новий етап у реалізації проєкту щодо поводження з відходами

Закарпатська область у межах проєкту "Поводження з відходами – трансфер передового досвіду Підкарпатського воєводства Закарпаттю" отримає сучасний прес для пластикових і паперових відходів.

Про це повідомила пресслужба Закарпатської обласної державної адміністрації. Зазначається, що це передача пресу – це новий етап у реалізації проєкту.

"Утілювати ініціативу обласна адміністрація разом з облрадою та Підкарпатським воєводством розпочали в жовтні в межах програми Міністерства закордонних справ Республіки Польща "Польська допомога розвитку 2021", – ідеться в повідомленні.

Нині закінчився один з етапів, що передбачав три тренінги, під час яких обговорювали принципи та методи організації поводження з побутовими відходами. У результаті таких навчальних заходів закарпатці отримали цікавий і ґрунтовний досвід від сусідів.

"Це питання завжди було актуальним: відходи накопичуються швидко, а місця, що виділені спеціально під ТПВ, так само швидко заповнюються. Зараз для нас важливо знайти комплексний підхід до розв'язання проблеми, а завдяки проєкту буде розроблено план поводження з відходами для Закарпаття", – сказав голова облдержадміністрації Віктор Микита.

Раніше ЕкоПолітика писала, що в Ужгороді почав курсувати екобус, який безплатно приймає від містян відсортоване сміття. За перший день їзди він зібрав 507 кілограмів вторсировини.

Нагадаємо, що в Закарпатській області планують збудувати сміттєпереробний завод за технологією "комбітех" вартістю 80 млн євро.

Читайте також
На Закарпатті завершують багаторічне очищення території колишнього лісохімкомбінату
На Закарпатті завершують багаторічне очищення території колишнього лісохімкомбінату

Лише у грудні 2023 року з території підприємства вивезли 94 тонни відходів, зокрема приблизно 30 тонн сильно забрудненого ґрунту

Мешканці Ужгорода виступили проти забудови Радванського кар'єру
Мешканці Ужгорода виступили проти забудови Радванського кар'єру

Землевпорядна документація щодо ділянки на 25 гектарів парку досі не затверджена