На Закарпатті судитимуть чиновників за “лісові махінації” на 5 мільйонів гривень shutterstock

На Закарпатті судитимуть чиновників за “лісові махінації” на 5 мільйонів гривень

Катерина Бєлоусова

Чиновник підписав та видав лісорубний квиток, який передбачав проведення фактично неіснуючого виду рубки

На Закарпатті судитимуть колишнього посадовця з обласного управління лісового та мисливського господарства та лісівника з Великоберезнянського лісгоспу за незаконну рубку на 5,4 мільйона гривень.

Вони знищили майже 400 дерев на площі 5 гектарів, повідомляє Закарпатська обласна прокуратура у Facebook.

В повідомленні зазначили, що порушників судитимуть за фактом перевищення службових повноважень групою осіб, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 1 ст. 28 ч. 3 ст. 365 Кримінального кодексу).

Прокурори виявили, що чиновник підписав та видав лісорубний квиток, який не відповідав запроєктованим матеріалам лісовпорядкування та передбачав проведення фактично неіснуючого виду рубки. Окрім того, для її здійснення не було попередньо одержано необхідний висновок з оцінки впливу на довкілля. 

“Інший обвинувачений, усвідомлюючи наявність вказаних порушень, здав лісосіку в рубку, а в подальшому прийняв здійснені послуги без жодних зауважень”, – розповіли в пресслужбі Закарпатської облпрокуратури.

Нагадаємо, на Закарпатті суд змусив Свалявський лісгосп відшкодувати майже 890 тисяч гривень за незаконне вирубування та пошкодження дерев різного ступеню при санітарних рубках та прокладанні й розширенні тракторних волоків.

Як повідомляла ЕкоПолітика раніше, на Закарпатті підприємиці з Тячівського району повідомили про підозру у незаконному видобуванні піщано-гравійної суміші, що завдало збитків на суму понад 4 мільйона гривень.

Читайте також
В Чорнобильському заповіднику незаконно зрубали лісу на 17 залізничних вагонів
В Чорнобильському заповіднику незаконно зрубали лісу на 17 залізничних вагонів

Збитки від незаконних рубок можуть сягати близько одного мільярда грн за рік

В Україні з початку року відновили 9,7 тис. гектарів лісів
В Україні з початку року відновили 9,7 тис. гектарів лісів

Лісівники продовжують виконувати свої першочергові завдання