На Закарпатті спіймали підприємицю за незакнний видобуток гравію на 4 млн грн Shutterstock

На Закарпатті спіймали підприємицю за незакнний видобуток гравію на 4 млн грн

Катерина Бєлоусова

Прокуратура перевіряє причетність до злочину чиновників з управління водного господарства

На Закарпатті підприємиці з Тячівського району повідомили про підозру у незаконному видобуванні піщано-гравійної суміші, що завдало збитків на суму понад 4 мільйона гривень.

Жінка, маючи тільки погоджений проєкт розчистки русла річки Тиса, видобула 6 000 м3 надр, повідомляє пресслужба Закарпатської обласної прокуратури.

В ході слідства встановили, що зловмисниця задіяла вантажну техніку та робітників. Діяльність велася без отримання спецдозволів та з численними порушеннями законодавства.

Її підозрюють у порушенні ч. 2 ст. 240 Кримінального Кодексу. 

“Наразі у кримінальному провадженні триває досудове розслідування, яке здійснюють слідчі СУ ГУНП в Закарпатській області за оперативного супроводу Управління СБУ в Закарпатській області”, – йдеться у повідомленні.

В пресслужбі зазначили, що також перевіряється можлива причетність до протиправної діяльності посадових осіб структурних підрозділів управління водного господарства.

zak.gp.gov.ua zak.gp.gov.ua

Нагадаємо, на Закарпатті за самовільний видобуток піщано-гравійної суміші на суму 76,1 мільйонів гривень судитимуть пʼятьох підприємців. Протягом кількох років в руслах річок Тиса, Теребля та Тересва вони видобули 80 тисяч м3 корисних копалин, що дорівнює вмістити у 888 вантажних вагонів поїзда.

Як повідомляла ЕкоПолітика раніше, через незаконне видобування корисних копалин Закарпатська обласна прокуратура повідомила про підозру заступнику начальника одного з міжрайонних управлінь водного господарства та двом підприємцям. 

Читайте також
На Закарпатті завершують багаторічне очищення території колишнього лісохімкомбінату
На Закарпатті завершують багаторічне очищення території колишнього лісохімкомбінату

Лише у грудні 2023 року з території підприємства вивезли 94 тонни відходів, зокрема приблизно 30 тонн сильно забрудненого ґрунту

Мешканці Ужгорода виступили проти забудови Радванського кар'єру
Мешканці Ужгорода виступили проти забудови Радванського кар'єру

Землевпорядна документація щодо ділянки на 25 гектарів парку досі не затверджена