На Закарпатті судитимуть підприємців, які самовільно видобули 888 вагонів гравію zak.gp.gov.ua

На Закарпатті судитимуть підприємців, які самовільно видобули 888 вагонів гравію

Катерина Бєлоусова

Мільйонні збитки повʼязані з несумлінним ставленням до своїх службових обов’язків посадовців міжрайонних управлінь водного господарства

На Закарпатті за самовільний видобуток піщано-гравійної суміші на суму 76,1 мільйонів гривень судитимуть пʼятьох підприємців.

Протягом кількох років в руслах річок Тиса, Теребля та Тересва вони видобули 80 тисяч кубічних метрів корисних копалин, що дорівнює вмістити у 888 вантажних вагонів поїзда, повідомляє пресслужба Закарпатської обласної прокуратури.

Мільйонні збитки повʼязані з несумлінним ставленням до своїх службових обов’язків посадовців міжрайонних управлінь водного господарства. Досудове розслідування за цим фактом триває.

zak.gp.gov.ua

zak.gp.gov.ua

Обвинувачені за ч. 2 ст. 240 КК України (порушення правил охорони або використання надр) використовували наявну в них техніку, залучали найманих робітників, а видобуті надра вивозили для подальшої реалізації. 

“Слідство у вказаному кримінальному провадженні здійснювало ГУ Нацполіції в Закарпатській області за оперативного супроводу співробітників обласного Управління СБУ”, – зазначено в матеріалі

Нагадаємо, на Рівненщині вкотре виявили самовільне видобування піску на мільйони гривень.

Як Повідомляла ЕкоПолітика раніше, суд зобов'язав "АКВА-АГРО" відшкодувати 1,6 млн грн збитків за незаконне видобування корисних копалин біля селища Сторожниця.

Читайте також
На Закарпатті завершують багаторічне очищення території колишнього лісохімкомбінату
На Закарпатті завершують багаторічне очищення території колишнього лісохімкомбінату

Лише у грудні 2023 року з території підприємства вивезли 94 тонни відходів, зокрема приблизно 30 тонн сильно забрудненого ґрунту

Мешканці Ужгорода виступили проти забудови Радванського кар'єру
Мешканці Ужгорода виступили проти забудови Радванського кар'єру

Землевпорядна документація щодо ділянки на 25 гектарів парку досі не затверджена