На Закарпатті переселенці долучилися до екоакції з прибирання парку "Синевир". Фото shutterstock

На Закарпатті переселенці долучилися до екоакції з прибирання парку "Синевир". Фото

Катерина Бєлоусова

Подібні акції в парку проходять систематично

На Закарпатті у національному природному парку "Синевир" прибрали із узбіч дороги та берегів русла річки Теребля понад 70 великих мішків із сміттям.

До екологічної акції "Чисте довкілля" долучилися співробітники та охочі переселенці, які зараз тимчасово проживають в будівлях парку, повідомляє НПП "Синевир" у Facebook.

Активісти очистили територію від сміття, яке накопичилося впродовж зими, зокрема опалого листя, інших рослинних рештків та побутового сміття на берегах головної водної артерії парку річки Теребля.

facebook.com/NacionalnijPrirodnijParkSynevir facebook.com/NacionalnijPrirodnijParkSynevir facebook.com/NacionalnijPrirodnijParkSynevir

Вони прибрали територію біля адміністративних будівель парку, берегів річки, рекреаційних стаціонарів, візит-центрів, тимчасових місць відпочинку та інших об’єктів.

Головний природознавець НПП "Синевир" Василь Шишига зазначив, що такі акції в парку проходять систематично.

 

Нагадаємо, у місті Берегове, що на Закарпатті, ініціативна група "Чисте місто Берегове" прибрала узбережжя та прилеглу територію каналу Верке в рамах першої екоакції.

Як повідомляла ЕкоПолітика раніше, у Києві 14 квітня відбудеться загальноміська толока, приурочена до Дня довкілля.  Активісти та комунальники будуть прибирати території, висаджуватимуть дерева та кущі.

Читайте також
На Закарпатті завершують багаторічне очищення території колишнього лісохімкомбінату
На Закарпатті завершують багаторічне очищення території колишнього лісохімкомбінату

Лише у грудні 2023 року з території підприємства вивезли 94 тонни відходів, зокрема приблизно 30 тонн сильно забрудненого ґрунту

Мешканці Ужгорода виступили проти забудови Радванського кар'єру
Мешканці Ужгорода виступили проти забудови Радванського кар'єру

Землевпорядна документація щодо ділянки на 25 гектарів парку досі не затверджена