На Вінниччині знищили 14 гектарів заповідника заради незаконних полювань shutterstock

На Вінниччині знищили 14 гектарів заповідника заради незаконних полювань

Катерина Бєлоусова

На знищеній ділянці росли рослини, що занесені до Червоної книги

На Вінниччині Державне бюро розслідувань повідомило про підозру ліснику з Ямпільського лісництва ДП "Жмеринське лісове господарство", за розорання 14 гектарів заповідника.

Територіальне управління у місті Хмельницькому у Facebook повідомило, що це була частина плану зі створення приватного мисливського угіддя.

В повідомленні зазначили, що лісник вирощував на розораній ділянці озиму пшеницю, якою планував приманювати диких тварин та влаштовувати приватні полювання на них.

В пресслужбі ДБР підкреслили, що на цій ділянці зловмисник знищив рослини, що занесені до Червоної книги, а саме:

  • насадження дуба скельного;
  • реліктові подільські горобини-береки;
  • осоку парвську;
  • осоку низьку;
  • ковилу волосисту.

Нагадаємо, на Вінниччині  прокуратура повідомила про підозру 5 посадовцям з керівництва облуправління лісового та мисливського господарства та "Крижопільського лісового господарства" у перевищенні службових повноважень, що спричинило тяжкі наслідки. Їх підозрюють у незаконних рубках дерев на суму близько 87 мільйонів гривень.

Як повідомляла ЕкоПолітика раніше, На Закарпатті Державне бюро розслідувань повідомило про підозру працівнику Ясінянського лісомисливського господарства, який допустив незаконні рубки на 18 мільйонів гривень. А також трьом працівникам Михайлівського лісництва у Запорізькій області, які здійснили незаконні рубки дерев на 1,7 мільйона гривень.

Читайте також