На Тернопільщині фермерам незаконно передали в оренду 7 гектарів заповідного степу facebook.com/profile.php?id=100064561967246

На Тернопільщині фермерам незаконно передали в оренду 7 гектарів заповідного степу

Катерина Бєлоусова

Вартість земель перевищує 400 мільйонів гривень

На Тернопільщині фермерському господарству незаконно передали в оренду 7 гектарів загальнодержавного заказника "Товтровий степ".

Прокурори Теребовлянської окружної прокуратури звернулись до суду з позовом в інтересах держави про витребування двох земельних ділянок у державну власність, повідомляє пресслужба Тернопільської обласної прокуратури.

Зазначається, що землі природно-заповідного фонду незаконно передали в комунальну власність Підволочиської селищної ради. Після цього їх передали в оренду фермерському господарству для сільськогосподарського виробництва.

В повідомленні додали, що вартість земель перевищує 400 мільйонів гривень.

Як відомо, "Товтровий степ" охороняє цілісний фрагмент Товтрової гряди, оселища рідкісних та зникаючих видів рослин та комах. Значну частину заказника займають степові угрупування, занесені до Зеленої та Червоної книг України, а також види рослин, занесені до Переліку рідкісних, і таких, що перебувають під загрозою зникнення, видів рослинного світу на території Тернопільської області.

Нагадаємо, на Волині відбувся аукціон щодо надання спецдозволу на видобуток піску зі Старовижівського родовища, 150 гектарів якого розташовано у загальнозоологічному заказнику "Смолярівський".

Як повідомляла ЕкоПолітика раніше, у родини скандального львівського бізнесмена Ігоря Гриневича, який перебуває під слідством, виявили незаконний особняк на 600 м2 з басейном посеред лісу, що частково знаходиться на заповідних землях.

Читайте також
У Чорнобильській зоні зафіксували рекордну кількість лосів. Фотофакт
У Чорнобильській зоні зафіксували рекордну кількість лосів. Фотофакт

Через зменшення популяції, лосі були внесені до Червоної книги України

На Буковині лісгосп заплатив мільйони гривень за нелегальні рубки у заповіднику
На Буковині лісгосп заплатив мільйони гривень за нелегальні рубки у заповіднику

У заказнику "Зубровиця" вирубали 827 ялин, ялиць та буків

Екокомітет ВРУ рекомендує прийняти зміни до закону про природно-заповідний фонд
Екокомітет ВРУ рекомендує прийняти зміни до закону про природно-заповідний фонд

Передбачається заборона проїзду механічних транспортних засобів через природоохоронні території.