На Рівненщині вирубили лісу на понад 13,5 млн грн shutterstock

На Рівненщині вирубили лісу на понад 13,5 млн грн

Ганна Велика

У діях осіб, які її проводили, вбачаються ознаки кримінального правопорушення

Представники Державної екологічної інспекції Поліського округу отримали звернення про незаконну вирубку лісу через вебресурс “ЕкоЗагроза”, виїхали за вказаними координатами, задокументували злочин, яким заподіяно шкоди на понад 13 млн грн, та скерували матеріали щодо правопорушників до СБУ.

Про це повідомляє Державна екологічна інспекція Поліського округу.

Протиправні дії відбувалися на території Володимирецької ОТГ поблизу села Довговоля Рівненської області на землях лісогосподарського призначення.

Реагуючи на звернення, отримане через “ЕкоЗагрозу” представники Інспекції виявили незаконну рубку дерев різних порід в кількості 1376 штук. Розмір шкоди, заподіяної державі цим правопорушенням склав 13 571 961,20 грн.

Оскільки в діях порушників вбачаються ознаки кримінального правопорушення,  інспектори Державної екологічної інспекції Поліського округу скерували матеріали до Управління Служби безпеки України в Рівненській області для подальшого внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Проводиться досудове розслідування.

У березні ЕкоПолітика повідомляла, що на Волині директору Ківерцівського Національного природного парку "Цуманська пуща" повідомили про підозру у незаконній вирубці дерев на суму понад 16,5 млн грн.

Читайте також