На півдні Африки випав сніг і вдарили рекордні морози. Фото snowreport.co.za

На півдні Африки випав сніг і вдарили рекордні морози. Фото

Олена Яценьо

Побито історичні рекорди мінімальної температури

У центральній частині Південно-Африканської Республіки (ПАР), що на півдні Африки, зафіксували аномальні морози та снігопади.

Про це повідомила метеорологічна служба ПАР у Twitter. Зазначається, що було зареєстровано найнижчу температуру за останні пів століття.

За даними метеорологів, у ніч на 24 липня в 19 районах країни було побито історичні рекорди мінімальної температури.

Наприклад, у місті Кімберлі та прилеглих районах температура досягнула позначки -9,9°С. Синоптики зазначили, що таких низьких температур там не фіксували за всю історію метеоспостережень.

У місті Вармбад Тувумбі зафіксували -5,6°C — попередній рекорд (-5,5°C) там реєстрували ще 6 липня 1964 року.

А в Йоганнесбурзі, найбільшому за чисельністю жителів місті в ПАР, температура повітря вночі опустилася до -7°С. Попередній рекорд холодів тут зафіксували 19 липня 1995 року — -6,3°C.

twitter.com/KarooHeartland/

Також повідомляється, що вперше за багато років у різних частинах країни випав сніг. Через ожеледицю у кількох містах довелося перекрити автомобільні дороги.

Рекордні морози прийшли на південь Африки з Антарктики. Очікується, що холодна погода протримається на території ПАР ще тиждень.

Завдяки незвично низькій температурі деякі діти у ПАР могли вперше бачити сніг. Так, у регіоні Західнокапської провінції люди ставали у чергу до природного заповідника "Матросберг" (приблизно за дві години їзди на захід від Кейптауна), щоб побачити засніжені гірські вершини, пише IOL.

twitter.com/KarooHeartland/

Раніше ЕкоПолітика писала, що вперше за багато років країни Близького Сходу накрили снігопади. У лютому 2021 року в Північній Африці та на Близькому Сході спостерігалася незвична для цих країв сніжна й морозна погода.

Також засніжило в Саудівській Аравії, Лівані, Сирії, Йорданії, Ізраїлі, Туреччині, Грузії, а також Лівії, Єгипті та Греції.

Читайте також
Три області України розробляють заходи адаптації до спеки
Три області України розробляють заходи адаптації до спеки

На їхню реалізацію будуть потрібні значні кошти

80% людей у світі хочуть від урядів більш рішучих дій у боротьбі зі зміною клімату
80% людей у світі хочуть від урядів більш рішучих дій у боротьбі зі зміною клімату

Ще більше – 86% – бажають, щоб їхні країни відкинули геополітичні розбіжності і працювали разом над питаннями, що впливають на нашу планету