На Одещині судитимуть начальника “Лісів України” за організацію вирубки на 145 млн грн shutterstock

На Одещині судитимуть начальника “Лісів України” за організацію вирубки на 145 млн грн

Катерина Бєлоусова

У 2022-2023 роках дерева знищили на території понад 200 гектарів

На Одещині працівники Державного бюро розслідувань передали до суду справу  начальника однієї з філій держпідприємства "Ліси України", який організував незаконну рубку понад 1500 дерев на території національного природного парку.

Збитки від знищення дерев сягнули 145 мільйонів гривень, повідомляє пресслужба ДБР.

Зазначається, що в ДБР завершили досудове розслідування.

“Встановлено, що посадовець, ігноруючи законодавчі вимоги, незаконно видавав лісорубні квитки своїм підлеглим для вирубки дерев під виглядом санітарного оздоровлення лісу”, – йдеться у повідомленні.

У пресслужбі розповіли, що за цією схемою у 2022-2023 роках знищили дуби, ясені та акації на території понад 200 гектарів. Наразі чиновника звільнили з посади.

Зазначається, що його обвинувачується у перевищенні службових повноважень (частина 3 статті 365 Кримінального кодексу України). Йому загрожує до 10 років позбавлення волі.

“Для забезпечення відшкодування завданих державі збитків обвинуваченому вручено цивільний позов на всю суму завданих збитків”, – додали у повідомленні.

Нагадаємо, на Одещині директору лісгоспу повідомили про підозру у перевищенні службових повноважень щодо видачі лісорубних квитків на території Северинівського лісництва, який є частиною національного природного парку "Куяльницький". В держпідприємстві “Ліси України” заявили, що керівництво лісництва не повідомили про те, що у січні 2022 року ця територія стала частиною нацпарку.

Як повідомляла ЕкоПолітика раніше, директора  Вінницької філії Центрального лісового офісу ДП "Ліси України" затримали під час отримання частини хабаря на $4 тисячі, які він систематично вимагав від працівників.

Читайте також
У Подільському лісовому офісі висадили близько 5,8 млн сіянців
У Подільському лісовому офісі висадили близько 5,8 млн сіянців

План на весну передбачав 4,8 млн сіянців

Через глобальне потепління сакури починають квітнути раніше
Через глобальне потепління сакури починають квітнути раніше

Економічний вплив цвітіння сакур у Японії у 2023 році оцінили на $4,1 мільярда

На Рівненщині на орендованих землях знищили лісу на мільйони гривень
На Рівненщині на орендованих землях знищили лісу на мільйони гривень

Площа суцільної вирубки сягнула 1,1 гектара