На Одещині спіймали браконьєрів, які вночі ловили червонокнижну рибу. Фото od.npu.gov.ua

На Одещині спіймали браконьєрів, які вночі ловили червонокнижну рибу. Фото

Олена Яценьо

Зловмисники сітками виловлювали севрюгу та чечугу з Дунаю

В Ізмаїльському районі, що на Одещині, викрили двох браконьєрів, які займалися незаконним виловом червонокнижної риби родини осетрових.

Про це 22 вересня повідомила пресслужба Національної поліції в Одеській області.

Зазначається, що двоє чоловіків сітками виловлювали севрюгу та чечугу з Дунаю. Коли вони помітили правоохоронців, то спробували позбутися незаконного улову та знарядь.

Затриманими виявилися 44-х та 31-річний жителі міста Кілія, які, щоб приховати свої дії, ловили рибу вночі без навігаційних вогнів, чим наражали на небезпеку інші судна.

Правопорушників затримали працівники Ізмаїльського загону Морської охорони та поліціянти територіального відділу поліції. Вони вилучили в зловмисників речові докази, а 16 рибин випустили в річку.

За попередньою оцінкою фахівців Дунайського біосферного заповідника, своїми діями браконьєри могли завдати державі збитків на суму понад 750 тисяч гривень.

Правоохоронці відкрили провадження за ч. 1 ст. 249 (Незаконне зайняття рибним видобувним промислом) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає штраф від однієї тисячі до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 17 до 31 тисячі гривень штрафу) або обмеження волі на строк до трьох років.

Раніше ЕкоПолітика писала, що поблизу села Боровиця Чигиринського району в Черкаській області водна поліція та екоінспектори затримали банду браконьєрів, які наловили риби на 2 млн грн.

Читайте також
На Сумщині браконьєри жорстоко вбили 8 косуль
На Сумщині браконьєри жорстоко вбили 8 косуль

Полювання в умовах воєнного стану заборонено

На Житомирщині браконьєри жорстоко вбили вагітну лосиху
На Житомирщині браконьєри жорстоко вбили вагітну лосиху

Поліцейських розслідують факт незаконного полювання