На Одещині до 2022 року побудують другу чергу Дністровської ВЕС shutterstock

На Одещині до 2022 року побудують другу чергу Дністровської ВЕС

Олекса Франко

Станцію встановить Elementum Energy

У Білгород-Дністровському районі Одеської області другу чергу Дністровської вітрової електростанції (ВЕС) потужністю 60,05 МВт планують побудувати в першому кварталі 2022 року.

Будівництвом займеться Elementum Energy, що є дочірньою компанією VR Capital, передає ExPro Consulting. Відповідне повідомлення про планову діяльність опублікували 24 травня в Реєстрі з оцінки впливу на довкілля.

Зазначається, що на ВЕС встановлять 11 вітрогенераторів General Electric, потужністю по 5,3-5,5 МВт. За другою технічною альтернативою, можуть встановити від 15 до 24 вітрових турбін, залежно від їхньої потужності та виробника.

"Попередньо проєкт розглядав п'ять типів вітротурбін: GE 134-3.6 MW (потужністю — 3,6 МВт), GE 137-3.83 MW (потужністю — 3,83 МВт), Nordex N131- 3.9 MW (потужністю — 3,9 МВт), Vestas V136-4.0 MW (потужністю — 4,0 МВт) та Envision EN 110 2.5 MW (потужністю — 2,5 МВт)", — йдеться в повідомленні про планову діяльність.

Другу чергу вітропарку розраховують ввести в експлуатацію протягом перших чотирьох місяців 2022 року.

"Ми раді зустріти перший вітровий парк у портфелі активів відновлюваної енергетики Elementum Energy в Україні та з нетерпінням чекаємо реалізації другої черги проєкту потужністю 60 МВт. Завдяки професіоналізму наших співробітників і партнерів у розпал пандемії нам вдалося все зробити вчасно та в межах бюджету", — прокоментував Річард Дейтц, голова наради директорів компанії.

Нагадаємо, що виробник із ВДЕ Elementum Energy 6 травня повідомив про введення в експлуатацію першої черги Дністровської вітроелектростанції потужністю 40 МВт, в яку інвестували 59 млн євро. ЕкоПолітика опублікувала фото з презентації відкриття вітропарку.

Читайте також
На Одещині у карʼєрі облаштували скотомогильник
На Одещині у карʼєрі облаштували скотомогильник

Екоінспектори подали заяву до поліції та прокуратури

Забудова одеських пляжів: відомого суддю запідозрили в корупції
Забудова одеських пляжів: відомого суддю запідозрили в корупції

Суддя відхилив клопотання про недовіру судді та продовжив розглядати справу

На Одещині Куяльницька канава стала яскраво-червоною. Фото
На Одещині Куяльницька канава стала яскраво-червоною. Фото

Воду з канави терміново відправили на експертизу