На Львівщині зʼявилися 4 нові заповідники місцевого значення shutterstock

На Львівщині зʼявилися 4 нові заповідники місцевого значення

Катерина Бєлоусова

Створення територій та об’єктів природно-заповідного фонду – це ще один спосіб збереження вікових дерев, яких з кожним роком залишається все менше

На Львівщині депутати облради підтримали рішення щодо створення чотирьох ботанічних пам’яток природи місцевого значення. 

Це дозволить обмежити діяльність яка б могла пошкодити чи знищити їх, а відтак і зберегти для майбутніх поколінь, повідомляє Департамент екології та природних ресурсів Львівської ОДА у Facebook.

Ботанічними пам’ятками місцевого значення стали:

  • "Сихівський дуб" у місті Львові, орієнтовний вік якого сягає 180 років. Він має особливу біологічну, культурну, естетичну цінність та важливе екологічне значення.
  • "Сосна графів Вишневських" у місті Червоноград. Це дерево породи сосна чорна віком понад 100 років. Воно має історичне значення та входило до території палацово-паркового комплексу Потоцьких. Заповідний об’єкт розташований в межах Червоноградська міська рада на території стадіону "Гірник".
  • "Група дубів звичайних" (6 дерев віком близько 140-150 років) та "Вікові дуби в урочищі "Великий" (2 дерева віком 230-240 років), які знаходяться в межах Дрогобицької міської ради у селі Медвежа.

“Створення територій та об’єктів природно-заповідного фонду – це ще один спосіб збереження вікових дерев, яких, на жаль, з кожним роком, в силу різних обставин, залишається все менше”, – наголосили в повідомленні.

facebook.com/ekologialoda

Нагадаємо, Кабінет Міністрів надав майже 17 тисячам гектарів територій лісогосподарського призначення Житомирщини, що у Коростенському районі, статусу земель природно-заповідного фонду.

Як повідомляла ЕкоПолітика раніше, на Кіровоградщині, завдяки зверненню екоактивістів, обласна прокуратура відкрила кримінальні провадження за виділення в приватну власність земель природно-заповідного фонду 4 заказників у Голованівському районі.

Читайте також
На Буковині лісгосп заплатив мільйони гривень за нелегальні рубки у заповіднику
На Буковині лісгосп заплатив мільйони гривень за нелегальні рубки у заповіднику

У заказнику "Зубровиця" вирубали 827 ялин, ялиць та буків

Екокомітет ВРУ рекомендує прийняти зміни до закону про природно-заповідний фонд
Екокомітет ВРУ рекомендує прийняти зміни до закону про природно-заповідний фонд

Передбачається заборона проїзду механічних транспортних засобів через природоохоронні території.