На Луганщині артобстріл коледжу в Лисичанську завдав шкоди на мільйони гривень facebook.com/deiukr

На Луганщині артобстріл коледжу в Лисичанську завдав шкоди на мільйони гривень

Катерина Бєлоусова

Коледж побудували у 19 столітті як Лисичанську штейгерську школу

У Луганській області пожежа у Лисичанському гірничо-індустріальному фаховому коледжі, яка сталася через артобстріл російських військ, завдала збитків довкіллю на суму 1 716 697 гривень.

Пожежа сталася у червні 2022 року в будівлі коледжу на площі 3 370 м2, повідомляє Держекоінспекція у Facebook.

Таку суму розрахували спеціалісти Оперативного Штабу ДЕІ, адже під час пожежі відбувся неорганізований викид забруднюючих речовин в атмосферне повітря.

Коледж мав і історичну цінність, адже його побудували у 19 столітті як Лисичанську штейгерську школу.

Фахівці штабу вже внесли до Реєстру збитків понад 450 екозлочинів, скоєних росією.

“Протягом декількох сотень років заклад працював, розвивався, з’являлися нові спеціальності, знання здобували тисячі студентів. Так було б і надалі, якби на нашу українську землю не прийшли російські загарбники та не почали звільняти нас”, – зазначили в ДЕІ.

Розрахунок шкоди проводили відповідно до Методики розрахунку неорганізованих викидів забруднюючих речовин або суміші таких речовин в атмосферне повітря внаслідок виникнення надзвичайних ситуацій та/або під час дії воєнного стану та визначення розмірів завданої шкоди, розрахунок шкоди, завданої довкіллю, складає.

Нагадаємо, у Харкові обстріл російськими військами національного наукового центру "Харківський фізико-технічний інститут" завдав шкоди довкіллю на суму 14,8 млрд грн.

Як повідомляла ЕкоПолітика раніше, на Луганщині внаслідок дій російських військ пожежі знищили 26 043 га лісу, що завдало довкіллю збитків на суму близько 98,7 млрд гривень.

Читайте також
На Луганщині стався викид азотної кислоти через авіаудар росіян. Фото
На Луганщині стався викид азотної кислоти через авіаудар росіян. Фото

Місцева влада попередила про загрозу для населення та дала вказівки

В селі на Луганщині вперше відбувся еко-фестиваль
В селі на Луганщині вперше відбувся еко-фестиваль

Такий фестиваль роблять вперше, але у планах організаторів провести подібні екологічні фестивалі і в інших селах Луганщини