На Київщині розкрили масштабну злочинну схему чиновників з торгівлі лісом facebook.com/pol.kyivregion

На Київщині розкрили масштабну злочинну схему чиновників з торгівлі лісом

Катерина Бєлоусова

Дерева знищували під виглядом санітарних заходів

На Київщині поліція викрила масштабну схему нелегальної вирубки і збуту деревини, збитки від якої сягнули 4 мільйонів гривень.

Група з 9 зловмисників, до складу якої входили і посадові особи, працювала у двох районах області, їм загрожує до 7 років позбавлення волі, повідомляє Поліція Київської області у Facebook.

Зазначається, що дерева знищували під виглядом санітарної очистки лісу. У Білоцерківському районі деревину збували як дрова, а у Вишгородському – як дошки.

facebook.com/pol.kyivregion

Поліцейські провели 15 обшуків на території Києва та області, а також на Житомирщині. Вони виявили комп’ютерну техніку, мобільні телефони, сім-картки, банківські картки, чорнову бухгалтерію, пломби для чипування деревини. 

facebook.com/pol.kyivregion

“Вилучені речові докази свідчать про протиправну діяльність та організацію підпільних рубок лісу під виглядом санітарних заходів”, – розповіли в пресслужбі.

facebook.com/pol.kyivregion

В повідомленні підкреслили, що викрити правопорушення вдалося завдяки спільній роботі поліції, прокуратури та Державної екологічної інспекції України.

"Розуміємо, що це не перший і, на жаль, поки не останній випадок злочинів проти довкілля, тому маємо надію на ініціативу та плідну і, головне, результативну співпрацю зі спеціалізованими державними правоохороними органами: лісової охорони, екологічної інспекції та рибоохорони", – сказав очільник поліції Київщини Андрій Нєбитов.

Він додав, що екологічні злочини не лише завдають шкоди сьогодні, а й торкнуться майбутніх поколінь.

Нагадаємо, на Київщині в Яготинському районі на частині території майбутнього заказника місцевого значення "Черняхівські луки" знищили самосійний ліс.

Як повідомляла ЕкоПолітика раніше, детективи Державного бюро розслідувань викрили на Прикарпатті організовану злочинну групу з посадовців лісової галузі та лісівників, які у національному природному парку "Гуцульщина" зрубали дерев на понад 2,2 мільйона гривень.

Читайте також
Через глобальне потепління сакури починають квітнути раніше
Через глобальне потепління сакури починають квітнути раніше

Економічний вплив цвітіння сакур у Японії у 2023 році оцінили на $4,1 мільярда

На Одещині судитимуть начальника “Лісів України” за організацію вирубки на 145 млн грн
На Одещині судитимуть начальника “Лісів України” за організацію вирубки на 145 млн грн

У 2022-2023 роках дерева знищили на території понад 200 гектарів

На Рівненщині на орендованих землях знищили лісу на мільйони гривень
На Рівненщині на орендованих землях знищили лісу на мільйони гривень

Площа суцільної вирубки сягнула 1,1 гектара