На Київщині російські військові спалили стайню: коні згоріли живцем. Фото 18+ Shutterstock

На Київщині російські військові спалили стайню: коні згоріли живцем. Фото 18+

Олена Яценьо

Із 32 коней вижили 5-7 — нині вони перебувають між Гостомелем і Бучею

У селищі Гостомель Київської області окупанти спалили стайню разом із тваринами в кінно-спортивному центрі "Олександрія". Більшість із 32 коней згоріли живцем.

Про це власниця кінного клубу Олександра розповіла на його сторінці у фейсбуці.

За словами жінки, вона не змогла потрапити на конюшню вже в перший день повномасштабного вторгнення Росії, 24 лютого. А невдовзі, 1 березня, російські загарбники, що потрапили на територію комплексу, наказали конюхам покинути комплекс і погрожували застрелити тварин.

"Нашу стайню розбомбили, а наших коней спалили живцем у денниках. Їх не було кому врятувати, до них не можна було прорватися, адже рашисти міцно влаштувалися в Бучі, Гостомелі, Ірпені, не пускаючи звичайних дівчат до своїх коней", — написала вона.

Олександра уточнила, що росіяни захопили стайню й перебували там упродовж майже десяти днів, “після чого рознесли її в тріски”.

Світлини спалених коней надіслав знайомий жінки, який побував на місці події, після чого вона відправила їх колишнім власникам для впізнання. Багато коней належали дітям 7-10 років.

Як повідомила власниця, окупанти жорстоко вбили тварин приблизно 13 березня. Із 32 коней вижили 5-7 — нині вони перебувають між Гостомелем і Бучею.

Олександра плекає надію, що скакуни, яким удалося уникнути загибелі в пожежі, не потраплять під обстріл і зможуть самостійно добути собі їжу та воду. Тепер вона збирає кошти для пошуку, утримання та відновлення тих тварин, які вижили, а також для відновлення кінно-спортивного клубу.

“Ці злочини ми не дамо забути ніколи! Увесь світ дивитиметься на росіян, а бачитиме тільки вбивць і руйнівників! Садистів і лицемірів!” — написала власниця КСК "Олександрія" в соцмережі.

Раніше ЕкоПолітика повідомляла, що в Харкові з “Фельдман Екопарк” унаслідок обстрілу 20 березня втекли двадцять оленів у ліс. Зоозахисники закликали мисливців не чіпати тварин.

Читайте також
У Києві будуть виловлювати та стерилізувати безпритульних тварин
У Києві будуть виловлювати та стерилізувати безпритульних тварин

Не випускайте домашніх улюбленців на самовигул

У Гостомелі можна безкоштовно чіпувати та вакцинувати домашніх тварин
У Гостомелі можна безкоштовно чіпувати та вакцинувати домашніх тварин

Коти повинні бути у переносках, а собаки у намордниках та з повідками

На Дніпропетровщині через війну збільшилась кількість тварин
На Дніпропетровщині через війну збільшилась кількість тварин

На думку експертів, дикі тварини “вимушено мігрують” через війну

У Чорнобильскому заповіднику помітили новий вид хижаків
У Чорнобильскому заповіднику помітили новий вид хижаків

Це тварина з сімейства псових, представник роду вовків