На Харківщині залізничники організували масову вирубку дерев на 1 мільйон гривень

На Харківщині залізничники організували масову вирубку дерев на 1 мільйон гривень

Катерина Бєлоусова

Залізничники-лісоруби оформлювались фіктивні документи про використання техніки, списання пального та переміщення вантажу

На Харківщині викрили групу з 10 працівників "Укрзалізниці", які незаконно вирубували дерева та продавали їх, а також використовували техніку та пальне компанії.

Лише за серпень-жовтень 2023 року вони завдали збитків на понад 1 мільйон гривень, повідомляє пресслужба “Укразалізниці”.

Зазначається, що незаконну вирубку лісу виявили завдяки спільній роботі працівників поліції та “Укрзалізниці”. Знищений ліс є власністю компанії. Організатором угруповання виявився керівник одного зі структурних підрозділів регіональної філії "Придніпровська залізниця".

“Учасники угруповання використовували транспорт, обладнання та інші ресурси підприємства. При цьому оформлювались фіктивні документи про використання техніки, списання пального, переміщення вантажу тощо” – наголосили у пресслужбі.

В повідомленні розповіли, що у діях залізничників-лісорубів вбачаються ознаки кримінального правопорушення, а саме зловживання владою або службовим становищем (стаття 364 Кримінального кодексу).

В пресслужбі наголосили на нульовій толерантності компанії до будь-яких порушень чи корупційних діянь 

Нагадаємо, у Києві суд вирішив стягнути з підрозділу ПАТ "Укрзалізниця", 10,2 мільйона гривень за засмічення земель. Частину території локомотивного депо “Дарниця” засмітили промисловими відходами шлаку.

Як повідомляла ЕкоПолітика раніше, регіональна філія "Львівська залізниця" відшкодувала 340,7 тисячі гривень за знищення 233 дерев у Жовківському районі.

Читайте також
“Укрзалізниця” заплатила за знищення 230 дерев на Львівщині
“Укрзалізниця” заплатила за знищення 230 дерев на Львівщині

Особу, яка вчинила правопорушення, так і не встановили

Укрзалізниця запускає веганське меню на поїздах Інтерсіті +
Укрзалізниця запускає веганське меню на поїздах Інтерсіті +

Спробувати оновлене меню можна буде вже з 1 листопада