На Черкащині викрили браконьєрів і вилучили рибу на потреби тероборони. Фото

На Черкащині викрили браконьєрів і вилучили рибу на потреби тероборони. Фото

Олена Яценьо

З вилученої риби волонтери виготовлять консерви для тероборони

У селі Коробівка Золотоніського району, що на Черкащині, рибпатруль спільно з водною поліцією викрили браконьєрів, які незаконно виловили рибу на майже 200 тисяч гривень. Рибу вилучили й віддали волонтерам на потреби територіальної оборони.

Про це у вівторок, 15 березня, повідомила пресслужба Черкаського рибоохоронного патруля.

За її даними, рибінспектори помітили двох браконьєрів приблизно о п'ятій годині ранку в урочищі "Святе" Кременчуцького водосховища.

"Було помічено човен із двома особами, які здійснювали незаконний вилов водних біоресурсів за допомогою заборонених знарядь лову — мисинових сіток", — ідеться в повідомленні.

Під час переслідування порушники проігнорували вимогу інспекторів зупинитися й вдалися до втечі. Коли доїхали до берега, нелегальні рибалки втекли та залишили все майно й щойно виловлену незаконно рибу.

Інспектори склали безгосподарський акт на човен "Амур", двигун "Хонда 130", чотири мисинові сітки (кожна по 65 метрів), свіжовиловлену рибу: 117 карасів, загальною вагою 254 кілограми.

Збитки, яких браконьєри завдали рибному господарству внаслідок незаконного вилову, становлять 185 562 гривень. Якщо рибалок знайдуть, їм інкримінують ст. 249 Кримінального кодексу України (Незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом).

Згідно з накладними, вилучену рибу інспектори передали волонтерам для виготовлення рибних консерв на потреби тероборони.

Окрім того, волонтерам передано всі вилучені безгосподарські сітки для плетіння маскувальних сіток для ЗСУ.

Загалом Черкаський рибоохоронний патруль протягом березня викрив 12 порушень. Вилучено майже 300 кг риби, 7 заборонених сіткоснастевих знарядь лову та 4 плавучі транспортні засоби.

Як повідомляла ЕкоПолітика раніше, у Закарпатській області затримали "чорних лісорубів" і як покарання відправили їх рубати дрова для українських військових на фронт. А незаконно зрубане дерево, транспорт та обладнання передали на потреби армії.

Читайте також
На Вінниччині почали розслідування масової загибелі осетрів на аквафермі
На Вінниччині почали розслідування масової загибелі осетрів на аквафермі

В МХП назвали звинувачення щодо причетності “Вінницької птахофабрики” до загибелі риби безпідставними

Рибний світ Чорного моря опинився під новою загрозою
Рибний світ Чорного моря опинився під новою загрозою

Чужорідний вид добре адаптувався до умов Чорного моря

Екоінспектори встановили причину мору у заповідному лимані на Одещині
Екоінспектори встановили причину мору у заповідному лимані на Одещині

На ділянці де стався мор вміст розчинного кисню був нижче норми у 1,3 рази