На Черкащині суд зупинив роботу підприємства, яке шкодило довкіллю shutterstock

На Черкащині суд зупинив роботу підприємства, яке шкодило довкіллю

Протистояння між місцевою громадою та підприємством триває вже кілька років

Черкаський окружний адмінсуд тимчасово зупинив діяльність ТОВ "М’ясопромторг" через порушення природоохоронного законодавства, що призвело до забруднення повітря та грунтів.

Про це повідомили у пресслужбі Державної екологічної інспекції Центрального округу.

"17 серпня 2021 року Черкаський окружний адміністративний суд виніс рішення про тимчасову заборону (зупиненн) діяльності підприємства – до усунення усіх порушень природоохоронного законодавства в його діяльності", – йдеться у повідомленні.

Як зазначається, підприємство займається виробництвом м’яса свійської птиці. При цьому між мешканцями міста Золотоноша та "М’ясопромторгом" вже кілька років триває протистояння через шкоду довкіллю.

Реагуючи на скарги і звернення громадян, Держекоінспекція провела перевірки на підприємстві. За виявлені порушення керівництво ТОВ притягнули до адміністративної відповідальності, неодноразово видавали приписи на усунення виявлених порушень.

Так, через забруднення земельної ділянки стічними водами ТОВ "М’ясопромторг" довкіллю було завдано збитків на суму понад 109 тисяч гривень. За матеріалами, переданими Держекоінспекцією до Золотоніської окружної прокуратури, подано позов на стягнення згаданої суми в інтересах держави.

Крім того, у 2020 році екоінспекція виявила, що ТОВ "М’ясопромторг" здійснило викиди забруднюючих речовин у повітря, не маючи відповідного дозволу. Матеріали перевірки направили до Черкаського окружного адміністративного суду.

Раніше ЕкоПолітика писала про те, що на Сумщині підприємство заплатить 800 тис. за скиди у річку Псел.