На Черкащині цукровий завод забруднює річку: ДЕІ та поліція бездіють ЭПЛ

На Черкащині цукровий завод забруднює річку: ДЕІ та поліція бездіють

Зоряна Бердник

У водойму зливають стічні води

У місті Тальне, що в Черкаській області, цукровий завод систематично забруднює річку Тальянка, зливаючи в неї воду з відстійника.

Про це інформує Надія Паливода, чиї слова передає Telegram-канал громадської організації "Екологія. Правою Людина".

Жінка розповідає, що з труби, яка веде з колишнього цукрозаводу в річку Тальянка, стічну воду зливають регулярно.

"Останнього разу це було зроблено на початку січня цього року. Дно річки та всі камені після зливання стоків на багато сотень метрів вниз по течії вкрилися брудно-рожевим слизом, на воді утворилася піна", — згадує пані Надія.

За її словами, вона звернулася в Державну екологічну інспекцію з проханням перевірити підприємство, яке діє на базі колишнього цукрозаводу.

"Через місяць екоінспекція прислала відповідь, що не в змозі провести перевірку, бо я не вказала в заяві назву підприємства, яке тепер на місці цукрозаводу. Тому екоінспекція переспрямувала мою заяву в місцеву поліцію. У поліції, зі свого боку, відповіли, що не проведуть екологічної перевірки, бо не має такої компетенції", — зазначила жінка.

Як повідомляла ЕкоПолітика, в американському штаті Флорида оголосили надзвичайний стан через загрозу прориву резервуару з хімікатами, які можуть потрапити в затоку Тампа.