На Черкащині активісти перетворили смітник на пляж. Відео Shutterstock

На Черкащині активісти перетворили смітник на пляж. Відео

Олекса Франко

Тепер місто Сміла приймає тут всеукраїнські змагання із пляжного футболу серед молоді

Жителі міста Сміла в Черкаській області перетворили смітник на пляжну зону.

Про те, що активні містяни самостійно облаштували місце для відпочинку поблизу місцевого озера, йдеться в сюжеті видання "Подробности".

Зазначається, що за кілька років сміляни встановили парасольки, лавочки, смітники й навіть футбольне поле. До того ж усе це вийшло настільки вдало, що тепер райцентр приймає всеукраїнські змагання із пляжного футболу серед молоді.

Відомо, що ще три роки тому в цьому місці були хащі та смітники, але зусиллями з десяток жителів міста його вдалося перетворити до невпізнання.

"Було все заросле, це хащі були, тут пройти не можна було. Цього піску не було. Тут стільки кубів цього піску завезено, а там усе вичищено", — розповіла Наталія Сєргєєва, жителька Сміли.

За словами місцевих волонтерів, вони навіть не сподівалися, що їхнє місто оберуть для проведення всеукраїнських змагань, адже зазвичай турніри такого масштабу проводять у великих містах.

"Тут було все настільки в занедбаному стані, чагарники, бур'ян, сміття... Сміття було дуже багато, сам став був у жахливому стані. Прибирали торік і позаминулого року й цьогоріч прийшли до того що ось більш-менш навели порядок", — поділився й собі смілянин Азер Мірзоєв.

Містяни сподіваються розширити територію для відпочинку та, можливо, приймати й інші змагання.

Як писала ЕкоПолітика раніше, в Україні розпочався масштабний проєкт з очищення пляжів. Першим містом, де пляж очистили від сміття, стала Одеса.